Egyszerű mézes süti receptet írna valaki?
Van liszt, tojás, szódabikarbóna, sütőpor, sok méz, lekvár, tej, tejfel, margarin.
Finoman a válaszokkal, ha kérhetem, fickó vagyok...
Válaszokat köszönöm!
Mézes linzer .
Hozzávalók
15dkg ráma
3 evő kanál méz
1db tojás
1 zacskó mézes kalács fűszerkeverék
15dkg kristálycukor
Ezeket, habosra keverjük.
50 dkg liszt
1teás kanál szódabikarbóna
1csipet só
Ezt összegyúrjuk, majd hozzá adjuk a habos krémhez
Majd 2dl tejszínt teszünk hozzá. Tésztává gyúrjuk.
Egy éjszakára a hűtőbe tesszük.
Nagyon vékonyra kell nyújtani.
Ebből a tésztából linzert is lehet csinálni, és mézes kalács házat.
Másnap ki sütjük:
A sütés napján lehet enni, mert puha lesz.
Díszíteni a boltban kapható színes, de kor tollakkal szoktam.
A mézes kevert tészta receptje:
HV: 17 deka liszt, 17 deka cukor, 4 tojás, 4 ek. méz, 1 cs. sütőpor, 10 deka durvára vágott dió.
a 4 tojás fehérjét kemény habbá verjük. a 4 sárgáját kikeverjük a mézzel, a cukorral,hozzáadjuk a sütőporos lisztet, és diót. végül a kemény habot lazán belekeverjük.
egy kb 38x25 ös tepsit kibélelünk sütőpapírral (ha nincs akkor margarinnal kikenjük, liszttel beszórjuk ) ebbe öntjük a masszát.
előmelegített sütőben 5 percig erős ( kb 180-200 fok ) majd ,mérsékelve a lángot még kb 25 percig sütjük. azért rá kell nézni, mert a méztől hamar kapja. ha a közepébe szúrt villa már nem ragacsos, akkor kész az alaptészta.
ez annyira finom, hogy önmagában porcukrozva, de lekvárral megtöltve is megállja a helyét.
ha nagyon bevállalós vagy a krémet is el tudod készíteni hozzá.
fél liter tejben megfűzünk 5 ek. búzadarát, vagy lisztet, addig míg az edény falától el nem válik. kihűtjük.
egy margarint 25 deka porcukorral 1 vaniliás cukorral habosra keverünk és a kihűlt főtt krémmel összedolgozzuk.
egy szép fehér stabil krémet kapunk, amit a kihűlt tészta tetejére simítunk egyenletesen.
villával megcifrázzuk, vagy olvasztott csokival összevissza meglocsolva megcirmozzuk.
de szitált kakaóporral is szépre lehet dekorálni, vagy csokireszelékkel megszórni.
Sokkal egyszerűbb valójában, mint így leírva, és nagyon-nagyon finom.nem bánod meg, ha még csak a tésztát csinálod meg, akkor sem:)
Köszönöm!
Lehet rászaladok, csak nincs mérleg... :(
A 10 dkg. dió a gond, a többit még tudom is kb.... ;)
ja és, ha nem akarsz a deszkán késsel babrálni a dióval, zacskóba téve, konyharuha alatt egy kopfolóval, vagy nyújtófával is összetörheted. a lényeg, hogy darabos, ropogór maradjon, ezért nem daráltat teszünk bele.
a 17 dekákat sem kell hót komolyan venni, az én mérlegem sem patikából való... :) 15-20 deka között legyen, ezt egy két decis bögrével is ki tudod mérni.
sok sikert, ha neklátsz.
Köszönöm szépen a segítséget, holnap reggel megcsinálom, most este töröm a diót...
;)
A 17 dkg cukor stimmel? Annyi mint a liszt?
Nem lesz édes?
Milyen vastag lesz ez a tészta?
Én egy kicsit kisebb tepsibe öntöttem és alig terült el az alján. Éppen folyt, amikor belekevertem a lisztet olyan nokedli állaga lett, a habtól lett kissé folyósabb...
Most sül.
Azt hiszem ezzel nem veszek le a lábáról ma este senkit...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!