Hogyan kell csinálni a mákos, diós tekercset (rétest) úgy, hogy ne repedjen szét az oldala?
Vigyázz már Utolsó!
A beigli tésztája teljesen más, mint a rétes tésztája!
A kérdező a rétesre kérdezett rá, és nem a beiglire!
Bocsi én magam nem vagyok gyakorlott a sütésben, a választ majd megadja más a kérdésedre, de az biztos, hogy az első válaszoló tévútra vitt volna!
Első vagyok, tisztában vagyok vele, hogy a rétes és a bejgli két külön dolog, viszont:
A rétest ritkán töltik CSAK dióval vagy mákkal, és a rétes oldala ritkán reped szét. Ebből gondoltam, hogy a bejglire gondolhat a kérdező, mivel annak szokása szétrepedni. Ráadásul először simán tekercsnek nevezte, érzésem szerint csak nem jutott eszébe a bejgli név.
De tessék, ha valóban rétesre gondoltál, kérdező:
NE vegyél réteslapot! Ha nem magad csinálod a tésztáját, akkor 180-200 Ft-okért lehet kapni fél kg-os fagyasztott leveles tésztát, ezt kiolvasztod, átgyúrod és kinyújtod, rétesből akár három is kijöhet egy csomagból. Sokkal finomabb, mint a réteslapból készült, ráadásul olcsóbb is, mintha magad gyúrnád a leveles tésztát (csak vegyük a margarin és a liszt árát alapból, aztán még nincs benne tojás, se más). Ha megtöltötted a réteseket, fletekerted, ezt is szurkáld meg, majd tedd hideg helyre, fagyasztóba, ha van lehetőséged. Kb 10-15 percre fagyasztóba, ennél melegebb hely lehet fél óra is. Így kevésbé reped szét, és szép lesz a felülete. A töltelék mennyiségére figyelj oda!
Tehát második, ugyanúgy kell eljárni mindkettőnél, annyi, hogy a rétest érdemes egy kicsit hűteni sütés előtt, de ez a bejglire is igaz, annak sem árt. Tévútra semmiképp nem kerül a kérdező :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!