A megmaradt tejberizsből hogyan kell riskót készíteni, vagy mire jó még?
A tálat vagy tepsit, vagy jénait előtte zsírozd ki és zsemlemorzsával (nem liszttel) szórd meg, akkor nem fog sülés közben beleragadni.
Feldobhatod még, ha meggy-befőttet alaposan lecsorgatsz a levétől, lisztbe forgatod, és mielőtt a habot belekavarod, ezt is beleforgatod a rizsbe. Nagyon fincsi pikáns íze lesz!
Negyedik vagyok. Igen, én is gyerekkoromban ettem utoljára. :)
Jó étvágyat hozzá.
4.-ik vagyok!
Ha még nem csináltál, egy-két jótanács (remélem jó is, nemcsak tanács) :)))
- Ha megfőtt a tejben a rizs, akkor valóban várd meg, míg alaposan kihűl, különben ahogy a tojás sárgáját belekavarod, az rögtön összeugrik benne a melegtől, mint amikor a rántottát készíted.
- Utána kavard bele a lisztbe forgatott gyümölcsöt
- Majd jöhet bele a hab, azt minél keményebbre verted, annál könnyebb, finomabb sütid lesz. Azt már csak óvatosan kavard hozzá, mint a piskótánál, és nagyon fincsi lesz az egész.
Majd írd meg, milyenre sikerült!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!