Karalábélevest hogy szoktátok csinálni?
Figyelt kérdés
2009. szept. 7. 12:42
1/5 anonim válasza:
a karalábét apró kockákra vágom, majd egy kevés olajon dinsztelem. Természetesen egy pici vizzel és sóval. Ha megpuhult egy kevés liszttel-paprikával rántást készítek és felengedem vizzel. Izesíteni sóval és petrezselyemmel szoktam csak. Ha felforrt a leves egy kis "csurgatott" tésztát adok még hozzá és 2kanál tejföllel esetleg tejszinnel behabarom. Jó étvágyat!
2/5 A kérdező kommentje:
Szia! mi az a csurgatott tészta? Köszi!
2009. szept. 7. 12:49
3/5 anonim válasza:
A karalábét meghámozom, felkockázom, vele együtt a sárgarépát is meghámozom, felkarikázom és odateszem sós vízbe főni. Ha megfőtt, rezselt hagymából, lisztből, pirospaprikából, olajból rántást készítek, azzal sűrítem, majd csipedettet teszek bele, felfőzöm és kész. Tejföllel ízesítem.
4/5 anonim válasza:
A 2 - 3 karalábét, 1 sárgarépát, 1 zöldséget, 1 kis zellert, 1 vöröshagymát kevés olajon vagy vajon megpárolok, felöntöm kb. 1 liter vizzel és puhára fözöm. Belefözök levestésztát és 2 dl tejfölt keverek bele. A családom nagyon szereti.
5/5 A kérdező kommentje:
Tegnap megcsináltam tettem bele répát is nagyon finom volt.Köszi Mindenkinek!
2009. szept. 8. 17:15
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!