Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Karalábélevest hogy szoktátok...

Karalábélevest hogy szoktátok csinálni?

Figyelt kérdés
2009. szept. 7. 12:42
 1/5 anonim ***** válasza:
a karalábét apró kockákra vágom, majd egy kevés olajon dinsztelem. Természetesen egy pici vizzel és sóval. Ha megpuhult egy kevés liszttel-paprikával rántást készítek és felengedem vizzel. Izesíteni sóval és petrezselyemmel szoktam csak. Ha felforrt a leves egy kis "csurgatott" tésztát adok még hozzá és 2kanál tejföllel esetleg tejszinnel behabarom. Jó étvágyat!
2009. szept. 7. 12:46
 2/5 A kérdező kommentje:
Szia! mi az a csurgatott tészta? Köszi!
2009. szept. 7. 12:49
 3/5 anonim ***** válasza:
A karalábét meghámozom, felkockázom, vele együtt a sárgarépát is meghámozom, felkarikázom és odateszem sós vízbe főni. Ha megfőtt, rezselt hagymából, lisztből, pirospaprikából, olajból rántást készítek, azzal sűrítem, majd csipedettet teszek bele, felfőzöm és kész. Tejföllel ízesítem.
2009. szept. 7. 13:38
 4/5 anonim ***** válasza:
100%
A 2 - 3 karalábét, 1 sárgarépát, 1 zöldséget, 1 kis zellert, 1 vöröshagymát kevés olajon vagy vajon megpárolok, felöntöm kb. 1 liter vizzel és puhára fözöm. Belefözök levestésztát és 2 dl tejfölt keverek bele. A családom nagyon szereti.
2009. szept. 7. 21:39
 5/5 A kérdező kommentje:
Tegnap megcsináltam tettem bele répát is nagyon finom volt.Köszi Mindenkinek!
2009. szept. 8. 17:15

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!