Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Igaz, hogy a mai kristálycukro...

Igaz, hogy a mai kristálycukrok már nem olyan édesek és kevésbé jól oldódnak, mint a régiek?

Figyelt kérdés
2013. febr. 13. 23:29
 1/7 anonim ***** válasza:
31%
Ekkora marhaságot honnan veszel?Tudod mi az C12H22O11?
2013. febr. 13. 23:44
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/7 anonim ***** válasza:

szerintem nem. a regi kabai, nagyobb kristalyu volt,de lényeges különbséget nem tudok.

üdv,egy régi cukorgyárban dolgozó

Az első meg fel akar vágni a kémia tudasaval?:D majdnem osszejött

2013. febr. 14. 05:50
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/7 anonim ***** válasza:
45%
Már minek kellett volna összejönni? A szacharóz (répacukor) képlete még most is az amit leírtam! Ez a tévhit nem tudom miért trjed hogy egy kémiailag megcsinált vegyület nem az mint 100 évvel ezelött.Ilyen baromságot magyaráznak be embereknek hogy a nem teljesen letisztított melasz tartalmú cukor egészségesebb volna mint a nagy tisztaságú. Ha cukorgyárban dolgoztál tudod hogy miről beszélek.Azt már nem is mondom hogy nem befejezett tisztítás kevesebbe kerül és drágábban adják!
2013. febr. 14. 07:14
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/7 anonim ***** válasza:

Valójában az a képlet lehet még (bocsi az angolért, könnyebb másolni):

Allolactose

Cellobiose

Gentiobiose (amygdalose)

Isomaltose

Isomaltulose

Kojibiose

Lactose

Lactulose

Laminaribiose

Maltose

2α-Mannobiose

3α-Mannobiose

Melibiose

Melibiulose

Nigerose

Sophorose

Sucrose (table sugar)

Trehalose

Turanose


Szóval valóban csak a felvágás volt a cél, különben egyszerű répacukorként hivatkoztál volna rá:P

2013. febr. 14. 07:35
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/7 anonim ***** válasza:
Én nemrég hallottam a Spektrumon, hogy a mai nagy cukorgyárak már nem a drága cukorrépából, hanem az olcsóbb cukornádból állítják elő a kristálycukrot. Talán ez lehet a magyarázat, hogy bár kémiailag nagyon hasonló a végeredmény, mégis silányabb egy kicsit. De lehet, hogy nem így v Ti jobban tudjátok, hisz cukorgyárban dolgoztatok, meg vegyészmérnökök vagytok. Én meg csak egy mezei felhasználó, aki azt veszi észre, hogy 30 éve kevesebb cukor is elég volt a teám ízesítéséhez.
2013. febr. 14. 08:22
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/7 anonim ***** válasza:
Szerintem ugyan olyan édes és ugyan olyan jól oldódik a kristálycukor, most mint anno! :)
2013. febr. 14. 10:36
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/7 A kérdező kommentje:
No köszönöm a kémikusunknak és a többi átlag felhasználónak is a véleményét. Gondolom nem kell leírnom az én tapasztalatom, a kérdésből érződik. Mégis tegnap megkóstoltam csak magában a szlovák cukrot egy evőkanállal és alig volt édes. Kiskoromba is megcsináltam ugyanezt (beültem a cukrodobozzal az ajtókeretbe és evőkanállal ettem) és akkor sokkal émelyítőbb volt az élmény, ahogy emlékszem.
2013. febr. 14. 19:54

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!