Igaz, hogy a mai kristálycukrok már nem olyan édesek és kevésbé jól oldódnak, mint a régiek?
Figyelt kérdés
2013. febr. 13. 23:29
1/7 anonim válasza:
Ekkora marhaságot honnan veszel?Tudod mi az C12H22O11?
2/7 anonim válasza:
szerintem nem. a regi kabai, nagyobb kristalyu volt,de lényeges különbséget nem tudok.
üdv,egy régi cukorgyárban dolgozó
Az első meg fel akar vágni a kémia tudasaval?:D majdnem osszejött
3/7 anonim válasza:
Már minek kellett volna összejönni? A szacharóz (répacukor) képlete még most is az amit leírtam! Ez a tévhit nem tudom miért trjed hogy egy kémiailag megcsinált vegyület nem az mint 100 évvel ezelött.Ilyen baromságot magyaráznak be embereknek hogy a nem teljesen letisztított melasz tartalmú cukor egészségesebb volna mint a nagy tisztaságú. Ha cukorgyárban dolgoztál tudod hogy miről beszélek.Azt már nem is mondom hogy nem befejezett tisztítás kevesebbe kerül és drágábban adják!
4/7 anonim válasza:
Valójában az a képlet lehet még (bocsi az angolért, könnyebb másolni):
Allolactose
Cellobiose
Gentiobiose (amygdalose)
Isomaltose
Isomaltulose
Kojibiose
Lactose
Lactulose
Laminaribiose
Maltose
2α-Mannobiose
3α-Mannobiose
Melibiose
Melibiulose
Nigerose
Sophorose
Sucrose (table sugar)
Trehalose
Turanose
Szóval valóban csak a felvágás volt a cél, különben egyszerű répacukorként hivatkoztál volna rá:P
5/7 anonim válasza:
Én nemrég hallottam a Spektrumon, hogy a mai nagy cukorgyárak már nem a drága cukorrépából, hanem az olcsóbb cukornádból állítják elő a kristálycukrot. Talán ez lehet a magyarázat, hogy bár kémiailag nagyon hasonló a végeredmény, mégis silányabb egy kicsit. De lehet, hogy nem így v Ti jobban tudjátok, hisz cukorgyárban dolgoztatok, meg vegyészmérnökök vagytok. Én meg csak egy mezei felhasználó, aki azt veszi észre, hogy 30 éve kevesebb cukor is elég volt a teám ízesítéséhez.
6/7 anonim válasza:
Szerintem ugyan olyan édes és ugyan olyan jól oldódik a kristálycukor, most mint anno! :)
7/7 A kérdező kommentje:
No köszönöm a kémikusunknak és a többi átlag felhasználónak is a véleményét. Gondolom nem kell leírnom az én tapasztalatom, a kérdésből érződik. Mégis tegnap megkóstoltam csak magában a szlovák cukrot egy evőkanállal és alig volt édes. Kiskoromba is megcsináltam ugyanezt (beültem a cukrodobozzal az ajtókeretbe és evőkanállal ettem) és akkor sokkal émelyítőbb volt az élmény, ahogy emlékszem.
2013. febr. 14. 19:54
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!