Hogy sussek vegre olyan palacsintat ami nem tok szaraz?
Mit teszel bele, hogy száraz lesz?
En kevés tejjel,2 dl szódavizzel,3 tojás, só, egy kis cukor, olvasztott vaj, vagy étolaj, és annyi lisztet teszek bele, hogy megfelelõ sûrûségü legyen és hagyom állni max.30 percet.
Valamikor kizárólag csak tejet használtam a palacsintához és lágy, könnyű, fincsi palacsintáim lettek.
Ahogy itt olvastam, hogy sokan felesben tej-víz felhasználással kavarják, én is megpróbáltam. No akkor éreztem, hogy olyan "fűrészporos" lett a palacsintám.
Egyébként minden palacsinta alá szoktam tenni egy kis olajat (zsírt), tehát ebben nincs különbség.
En most sutottem turós palacsintát, vizet mindig többet teszek bele, mint tejet, mert igy lesz vékonyabb, te viszont azt nem irtad, hogy a tésztájába tettél-e olajat, vagy olvasztott vajat, az fontos.
Nem értem, hogy miért lesz száraz, az enyém nagyon finom lett, és én csak az elsõ palacsintasütésnél teszek egy pici oljat.Ez függ a palacsintasütõtõl is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!