Tejes dolgot tényleg nem szabad lefagyasztani?
mert az egyik ismerősöm mondta h nem, mert az anyukája a konyhán ahol dolgozik ott tilos tejtermékes dolgot lefagyasztani.
És a másik, ha a fagyasztott terméket felengedem, akkor hőkezelni kell, mert baktériumos o.O
ez igaz?
Konyhákon tényleg nem szabad lefagyasztani semmit,nem csak a tejes termékeket.
Én itthon mindig házi tejfölt,túrót veszek és a megfelelő adagokban lefagyasztom.Amikor felakarom használni,a normál hűtőben kiengedem és nem hőkezelem.(Nem is lehetne,mert akkor megsülne csak ) Ugyanígy a sajtokat is lefagyasztom.Egyedül a tej nem bírja a fagyasztást,mert a savó kicsapódik belőle a kiengedéskor.De pl.a tejjel habart leveseket nyugodtan lefagyaszthatod.Mellesleg a jégkrémek és a fagylaltok is tejjel készülnek,és azokat is fagyasztják,és felhasználáskor nem hőkezelik.
konyhákban sokkal szigorúbb szabályok vannak. Például a különböző ételeket különböző hűtőkben kell tartaniuk, ha jól tudom. Ezt otthon egyértelműen nem tartjuk be...
Egyébként a porfagyi is tejes, mégis lefagysztjuk, szóval mindnre nem lehet igaz...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!