Almás pite. Ti megfőzitek az almát vagy nem? Mi a külömbség a kész sütinél?
Nálunk simán lereszeljük:):)
Amúgy tipp:) Érdemes fahéjat és/vagy diót rakni még bele, attól még sokkal jobb lesz:) Szóval a reszelt almát úgy ahová való úgy rápakolni, és akkor rá fahéjas cukrot:):):)
Én uborkagyalun szelem le, és mindig megpárolom, de semmi vizet nem öntök alá. enged maga is, de az a pároláskor el is megy. nem sokáig, csak, hogy összeessen, de még rusztikus maradjon.
így nekünk nagyon ízlik 35 perc alatt mesül a pite.
Póbáltam nyersen, de így leszelve kemény marat a tészta között az alma.
reszelve nem szoktam, mert a párom nem szereti, ha péps állagú az alma.
Köszönöm a válaszokat!
Végül nem pároltam meg az almát, csak rendesen kinyomkodtam...
Csak azért írtam ki a kérdést, mert hallottam hogy vannak akik megpárolják, de nem értem mi a külömbség.
Mégegyszer köszi! Amúgy nagyon fincsi lett...
Én sem párolom meg, csak lereszelem, megcukrozom, fahéj . Amíg a tésztáját megcsinálom levet enged , kinyomkodom és megy a sütibe.
Van egy fajta almás krémes amikor cikkekbe kell tele rakni a tepsi alját almával, megszórni fahéjjal, rá a piskóta tészta és akkor is szépen megsül.
De ha félsz nyersen csinálni, én lereszelném, megfahéjaznám, és a meleg sütőbe pár percre betenném :)
Mi megszoktuk párolni, így a felesleges leve elfő. Cukorral, fahéjjal, mazsolával pároljuk. Én szoktam beletenni egy kis citromot is, nagyon finom, savanykás ízt kölcsönös neki.
És egy apró titok, amikor kinyújtom a tésztát, megszórom darált dióval. Az alma és a dió nagyon jól kiegészítik egymást, isteni finom lesz tőle a süti, ráadásul, ha nem főtt volna el az alma leve, a dió magába szívja a nedvességet és nem ázik el a tészta. :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!