Írna nekem valaki kipróbált zöldborsófőzelék receptet?
A borsót (1 kg) kevés (1 evökanál) olajon sóval (meg ha szeretitek fokhagymával) fedö alatt megpárolod, felengeded annyi vizzel, amennyi éppen csak ellepi és felforralod.
Közben 2 dl tejet/tejfölt elkeversz 1 ek liszttel, ezzel behabarod, ha gondolod, még higithatod picit. Ha kel, utána sózod, kevés cukrot meg feketeborsot tehetsz bele.
Tálaláskor megszórhatod frissen aprított petrezselemzölddel - ezzel már nem kell fözni.
Ha pirosan szeretitek, akkor a párolás végén keverj bele pirospaprikát mielött felengednéd vizzel.
Én se nem tejjel, se nem tejföllel:
pici zsíron átforgatom a borsót és az apróra vágott petrezselymet, pici vizet rá, sót, borsot, és földő alatt puhára párolom.
Amikor készen ismét zsírjára sütöm, lisztet szórok rá, gyorsan összekeverem és vízzel felengedem. Ekkor teszek még bele kevéske cukrot is. Persze, ha ekkor főzöl még bele egy kis tejfölt is, biztosan nem rontja el.
Kedves első, köszönön a receptet, nagyon fincsi lett. A hagymát kihagytam, mert nem szeretem, viszont tettem bele egy kevés kaprot. Próbáld ki, hátha neked is bejön majd...
Kedves második, én a te receptedet nem főzeléknek inkább levesnek nevezném. Lehet én gondolom rosszul, de nekem a főzelék valami tejesset jelent...Azért köszönöm neked is!
Az elsö vagyok: köszi a dicséretet, örülök, hogy izlett. A te variációdat is ki fogom próbálni.
De azért te is próbáld ki a második receptjét is, mert ha a lsiztszórás/piritás után nem sok vizet öntesz rá, akkor fözelék lesz ebböl is, és nem is rossz - persze kicsit más jellegü, mint az én receptem. (Anyukám szokta igy késziteni, ahogy a második, ismerem ezt is)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!