Torta recepet szeretnék, amit be tudok marcipánkrémmel vonni?
A gyümölcstorta piskótája szerintem pont jó ehhez,ha van a marcipánkrémhez recepted.Esetleg süthetsz sima piskótát is,és azt megtöltöd x krémmel,majd bevonod marcipánnal.
Piskóta:
8 tojás,8 ek cukor,8 ek liszt.
Sárgáját a cukorral és a liszttel kikevered,majd hozzáadod a kemény habbá vert fehérjét.Ezt sütőtepsibe öntöd majd barnára sütöd.Szúrópróbával ellenőrzöd,h átsült-e.
Gyümölcstorta tészta:
Hozzávalók 26 cm-es tortaformához:
3 tojás
12 dkg cukor
10 dkg liszt
7 dkg margarin
Hozzávalók 29 cm-es tortaformához:
4 tojás
18 dkg cukor
14 dkg liszt
10 dkg margarin
+ zsír a kikenéshez (próbáltam már margarinnal, de nem jó, beleragad a tészta, jó bőven kell zsírral kikenni, az íz és a szag nem megy át a tortába)
+ fél liter tej, 3 evőkanál cukor, 1 csomag pudingpor
+ bármilyen gyümölcs
+ egy csomag tortazselé a leírtak alapján elkészítve
A tojás fehérjét kemény habbá verem. A sárgáját egyenként hozzáadva tovább verem, majd óvatosan belekeverem a lisztet, cukrot és a megolvasztott, de nem meleg margarint. A kizsírozott tortaformába öntjük és közepes tűzön aranysárgára sütjük (ez nálam olyan 180 fok volt, időt nem tudok mondani, szín és tűpróba alapján döntöm el, hogy jó-e).
Megfőzöm a pudingot a ráírtnak megfelelően, amikor langyosra hűlt, rárakom a tortaformára. A jól megtisztított epret rápakolom, majd a tortazselét is ráöntöm vagy rákanalazom. Hűtőbe teszem, míg megdermed a zselé, majd lehet enni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!