Hogyan kell jó könnyű palacsintatésztát csinálni? És mivel lehet ízesíteni?
Rengeteg ilyen kérdés van fent, de fele rétes, fele sima liszt. Buborékod víz a tej mellé, v. szódabikarbóna. Olaj a tésztába is. A sűrűség is számít. És két tojás egy normál adagba.Ízesíteni? Mindennel: túró, dió, mák, lekvár,nutella, reszelt csoki, puding, almapép. De a kedvencem: egyszerűen meghinteni kristálycukorral.
Lehet a tésztájába 1 almát reszelni.
Következő variáció!
2 db tojást símára keversz, egy csipet sót, kb. 2 mokkának megfelelő cukrot bele, és apránként hozzákavarsz kb. 2-3 deci tejet. Majd ezek után apránként símára belekavarsz annyi lisztet (mondjuk én csak finomlisztet használok), hogy egy kicsit hígra kavart palacsinta-tésztának tűnjön. A lényeg, hogy ne legyen csomós, addig kavard, míg síma lesz.
Ezek után kavarok hozzá kb. további 5 deci tejet, ezt is apránként. Csak kb.-t mondok, azt érezni kell, hogy mikor elég bele, ha túl sokat kavarsz bele és híg lesz, nem fogod tudni kisütni. Inkább maradjon egy kicsit sűrűbb, és ha hagyod állni kb. 10 percet, utána belekavarsz, akkor már érezni fogod, hogy kell-e még bele tej, vagy nem.
Ez egy másik variáció.
Majd látod, hogy tulajdonképpen nem lehet 2 olyan ember találni, akik ugyanúgy készítik. Ez ne zavarjon, vedd úgy, hogy variációk egy témára.
Aki dekára írja neked, hogy miből mennyi kell, ott kérdezd meg, hogy a tojás, amit felütött, mekkora, hány deka volt?
Azért írtam, hogy kb. amennyi lisztet felvesz, amennyi tejet a végén még felvesz. Én csak tejjel kavarom, van aki tej+szóda, amit a piacon veszel, az valószínű csupa szóda.
Ha nem kapsz még további leírásokat, írd be itt a jobb felső sarokba a keresőbe, mert már kismilliószor leírtuk ide, hogy ki hogyan csinálja, és akkor még esetleg rátalálsz olyan változatra, amit érdemesnek tartol kipróbálni.
Kókusz krém palacsintába
Hozzávalók
3tojás sárgája
3 evő kanál liszt
5dl tej, vagy kókusz tej
20dkg kókusz reszelék
A 3tojás sárgáját 3 evő kanál lisztel, simára keverjük, majd
hozzá önjük a tejet és puding sürüségüre főzzük. A kókusz reszeléket
akkor adjuk,hozzá amikor félig besürüsödött. Ha simább állagú krémet szeretnénk akkor kicsit botmixerel keverjük el..
Krémmel meg töltjük a palacsintákat.
2-es vagyok!
Ha a 2-3 deci tejet hozzákavartad a tojáshoz, akkor annyi lisztet kavarj hozzá, hogy kicsit hígra kavart nokedli-tésztát kapj, és ne ahogy írtam, hígra kavart palacsinta-tésztát. Az bocsi elírás volt. Azt, és ott kell símára kavarnod, majd mehet hozzá a további cca fél liter tej, és ott már vigyázni kell, azt nehogy hirtelen hígra kavard.
Ha valami még nem tiszta, írj és kérdezz!
1-2 tojás
finomliszt vagy fele-fele rétesliszt
kevés olaj
csipet só
1 vaníliás cukor
1/3 tej
2/3 NEM buborékos víz
A szénsavas víztől lyukacsos a tészta,sima csapvízzel sokkal jobb.
20 percig állni hagyni sütés előtt.
Lassan kell sütni,akkor nem lesz kemény,akármilyen vékony a tészta.
Nagy kedvenc még,ha 2-3 almát reszelünk a tésztába,bele még fahéj,esetleg kiskanálnyi mézeskalács süti por.Ezt fahéjas cukorral szeretjük,esetleg baracklekvár,plusz fahéj. Nyamiii!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!