A csigapörköltet hogyan kell csinálni?
Figyelt kérdés
Melyik részét kell fogyasztani,hogyan kell előkészíteni?2009. aug. 30. 21:13
1/11 anonim válasza:
Semmiképp ne a házát főzd!És szerintem úgy mint egy csirkepörit, csak lehet hogy nem árt megabálni egy kicsit mint a pacalt!Főzd meg mindenestül, akkor tuti nem hagysz ki semmi finom részt!
Poénokat félretéve szerintem sehogy!!Nagyon nagy elszántság , meg jó gyomor kell hozzá az tuti!
2/11 A kérdező kommentje:
A gyomrom megvan hozzá,az elszántságom is.Csigám és technológiám nincs.Csiga lesz,ha eső lesz.Technológiám is lesz,ha olyan ember ír,aki már kipróbálta,és hajlandó velem megosztani.
2009. aug. 30. 22:05
4/11 anonim válasza:
Mi a csigapörköltet úgy csináltuk, hogy összeszedtünk jó sok csigát, aztán nem egyben, hanem levágtuk a haslábát, és azt csináltuk meg pörköltnek, a zsigereit kidobtuk.
5/11 A kérdező kommentje:
Akár hiszed akár nem a google-be én is be tudom írni a csigapörköltet.De!Nem linket kértem,hanem olyan leírást,amit már valaki kipróbált,és működött.Az utolsó jól kezdte,csak nem tudom,hogy elevenen kell levágni a haslábát,vagy döglötten.Meddig hasláb a hasláb?Hol van a csigának a farka?Egyesek szerint a farkát le kell vágni.Szóval légyszi olyan írjon,aki csinált már ilyent,és részletesen le tudja írni hogyan kell.
2009. szept. 2. 21:29
6/11 anonim válasza:
Szia! Ezt olvasd el, ha még eddig nem tetted, szerintem elég jól le van írva: [link]
Aztán számolj be az eredményről majd :)
Kezdésnek nem akarod a fagyasztott csigát kipróbálni? Szerintem lehet kapni... A csigát én is szívesen megkóstolnám, viszont a hercehurca nagyon elrettent.
7/11 anonim válasza:
Az előző vagyok. Most nézem, hogy nem pont a csigapörkölt készítését írja, viszont az előkészítés szerintem elég részletesen le van írva. A pörköltet meg csináld úgy, ahogy egyéb húsból is szoktad.
8/11 A kérdező kommentje:
Köszi utolsó!Ezen a szálon már el merek indulni.Csak még azt nem tudom,meddig tart a hús,és mikor kezdődik a zsiger rész.Mindegy,elég az elméletből.Kezdődhet a gyakorlat.Már csak eső kell.
2009. szept. 4. 20:30
9/11 anonim válasza:
Tényleg macerás. Még élt édesanyám vele mutattam meg, hogyan csinálták gyermekkorában. Szezonban, begyűjtőhelyen vásároltunk egy láda csigát, ezzel le volt tudva a koplaltatás. Nem gyötörtük a csigákat, forró vizzel leöntöttünk egy adagot, rögtön elpusztultak, a házból sipoló hanggal távozott a levegő. A kimeredt csigatalpakat a háznál levágtuk. A bélnek, a talpizom feletti kötőszövetnek más az állaga és a szine, pár darab után belejön az ember. Ezt követően trisós(!) vizben mostuk át, valóban rengetegszer, amig a sikossága elmúlik, majd áztatás, öblités következett és hat-nyolc óra alatt kész a konyhakész csiga. A szebb házak tiszitása mint a korábbiban. A fűszervajas csigáról csak annyit, hogy éttermi fogás. Fém tálcán, forró sóba ültetve tálalják a töltött csigaházakat. Sok sikert kivánok! (Elnézést hiján vagyok a hosszú i-nek)
10/11 anonim válasza:
Itt az eső :) Majd számolj be, hogy sikerült!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!