A zabpehelyből mitlehet készíteni? Valami jó ötlet?
Na, ezt a receptet pont tegnap találtam, holnap szeretném elkészíteni.
225g szárított barackot 2 ek vízzel összekeversz és állni hagysz egy picit.
Egy tálba összekeversz 275g teljeskiörlésű (én rozst fogok) lisztet, 150g zabpelyhet és fél kanál sót.
Egy másik edényben felolvasztasz 20deka vajat, hozzáadsz 110g muscovado (én nád) cukrot és 2ek nádszirupot,a mi nálam méz lesz.
Ha ez megvan keverd szépen hozzá a szárazanyagot majd ha megvan a massza, akkor egy tepsibe, amit kivajaztál vagy papírt tettél, tegyél egy réteg masszát, aztán egy réteg barackot majd még egy réteg masszát.
25 percre tedd be 200 fokra.
========================
Egy másik recept pedig, amit a héten csinálta meg és komolyan ízlett. (BA, súlykontrol)
Píríts meg egy fej hagymát pici olajon, ha üveges keverd össze 40g zabpehellyel, 10g rozslisszttel, 1 tojással és valami fűsszerrel (én olasz fűszerkeveréket használtam), gyúrj belőle pici gombócokat és pici húslevesben főzd meg. Én a húslevest sima leveskockából csináltam, úgy hogy forróvízzel összekevertem a kockát majd rázutyiztattam a gombócokra. Kb 5 perc alatt egybesült és szerintem nagyon finom volt.
hajnali kettes megint
Ma megcsináltam a sütit, amit begépeltem. Annyit korrigálnék a recepten, hogy kevesebb lisztet tennék hozzá. Mondjuk 20dekát. Ha esetleg kevés, akkor lehet még növelni. Amúgy finom a süti. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!