Tudnátok segíteni? Ilyen sütit hogy kell csinálni?
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz0.png)
ha tudsz angolul,itt egy recept. az angol mértékegységeket megtalálod wikipédián is átváltva, ha rákeresel.
ha nem tudsz angolul, holnap szívesen lefordítom, ma már fáradt vagyok :)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz0.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz0.png)
Na akkor :)
ebből a receptből 12 sütike lesz.
hozzávalók:
500 gramm dkg liszt
fél teáskanál szódabikarbóna (a teáskanalakat meghagyom, az értelmezhető :))
fél teáskanál só
75 gramm vaj (vagy margarin)
75 gramm margarin (az amcsiknál ez egyfajta külön árult növényi zsiradék, nálunk a margarin a legalkalmasabb a helyettesítésére. annyi a kül., h az amcsi verzió hófehér - ez lehet szerepet játszik a krém színében. Ha te is hófehéret akarsz, akkor pálma- vagy kókuszzsírt lehet helyette használni)
65 g cukor
65 g barna cukor
1 nagy tojás
1 teáskanál vanília aroma
170 g csokitörmelék (ő egyfajta nestlés félédeset használ - szerintem közepesen magas csokitartalmú étcsoki megfelel helyette :)
64 g felaprított dió
12 nagyobb darab pillecukor
Elkészítés:
Melegítsd elő a sütőt 190 fokra
Egy nagy tálban keverd össze a lisztet, a szódabikarbónát és a sót, majd tedd félre.
Egy másik nagy tálban keverd ki a vajat a kétféle cukorral és a margarinnal/pálmazsírral, ameddig világos és habos nem lesz. Ehhez hozzáadjuk a tojást és a vanília aromát, és addig keverjük, amíg teljesen csomómentes nem lesz. Öntsük össze a lisztes keverékkel, és keverjük ki. Ezután adjuk hozzá a csokidarabokat és a diót.
A tésztából kanállal szaggatunk korongokat, ezeket sütőpapírra helyezzük kb. 5 centi távolságra egymástól. 10-12 percig süsd, amíg enyhén meg nem barnul. 6 perc után azt írja, hogy fordítsd meg a sütőpapírt, hogy egyformán barnák legyenek - szerintem ez légkeveréses sütőben felesleges, bár azt nem tudni, hogy ő légkeverésesben süti-e.
Miutánkiveszed a sütőből, hagyd őket kihűlni.
1 sütire helyezd rá a pillecukrot, és KÖZEPESEN (50%) mikrózd meg 10 vagy 20 másodpercre, ez alatt az időalatt a pillecukor szétterül. ezután rakjuk rá a 2. sütit.
1-2 percig hagyd hűlni. Ismételd meg minden sütikével.
Szorosan zárható dobozban tárold szobahőmérsékleten.
A marshmallow-t mályvacukor vagy pillecukor néven keresd az üzletekben, bár sokszor megmarad marshmallow-nak a csomagoláson. Itt egy online üzlet, ha nem találnál:
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz0.png)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!