Tudnátok segíteni? Ilyen sütit hogy kell csinálni?
ha tudsz angolul,itt egy recept. az angol mértékegységeket megtalálod wikipédián is átváltva, ha rákeresel.
ha nem tudsz angolul, holnap szívesen lefordítom, ma már fáradt vagyok :)
Na akkor :)
ebből a receptből 12 sütike lesz.
hozzávalók:
500 gramm dkg liszt
fél teáskanál szódabikarbóna (a teáskanalakat meghagyom, az értelmezhető :))
fél teáskanál só
75 gramm vaj (vagy margarin)
75 gramm margarin (az amcsiknál ez egyfajta külön árult növényi zsiradék, nálunk a margarin a legalkalmasabb a helyettesítésére. annyi a kül., h az amcsi verzió hófehér - ez lehet szerepet játszik a krém színében. Ha te is hófehéret akarsz, akkor pálma- vagy kókuszzsírt lehet helyette használni)
65 g cukor
65 g barna cukor
1 nagy tojás
1 teáskanál vanília aroma
170 g csokitörmelék (ő egyfajta nestlés félédeset használ - szerintem közepesen magas csokitartalmú étcsoki megfelel helyette :)
64 g felaprított dió
12 nagyobb darab pillecukor
Elkészítés:
Melegítsd elő a sütőt 190 fokra
Egy nagy tálban keverd össze a lisztet, a szódabikarbónát és a sót, majd tedd félre.
Egy másik nagy tálban keverd ki a vajat a kétféle cukorral és a margarinnal/pálmazsírral, ameddig világos és habos nem lesz. Ehhez hozzáadjuk a tojást és a vanília aromát, és addig keverjük, amíg teljesen csomómentes nem lesz. Öntsük össze a lisztes keverékkel, és keverjük ki. Ezután adjuk hozzá a csokidarabokat és a diót.
A tésztából kanállal szaggatunk korongokat, ezeket sütőpapírra helyezzük kb. 5 centi távolságra egymástól. 10-12 percig süsd, amíg enyhén meg nem barnul. 6 perc után azt írja, hogy fordítsd meg a sütőpapírt, hogy egyformán barnák legyenek - szerintem ez légkeveréses sütőben felesleges, bár azt nem tudni, hogy ő légkeverésesben süti-e.
Miutánkiveszed a sütőből, hagyd őket kihűlni.
1 sütire helyezd rá a pillecukrot, és KÖZEPESEN (50%) mikrózd meg 10 vagy 20 másodpercre, ez alatt az időalatt a pillecukor szétterül. ezután rakjuk rá a 2. sütit.
1-2 percig hagyd hűlni. Ismételd meg minden sütikével.
Szorosan zárható dobozban tárold szobahőmérsékleten.
A marshmallow-t mályvacukor vagy pillecukor néven keresd az üzletekben, bár sokszor megmarad marshmallow-nak a csomagoláson. Itt egy online üzlet, ha nem találnál:
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!