Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Mit süssek ezekből a hozzávaló...

Mit süssek ezekből a hozzávalókból?

Figyelt kérdés

Valami gyors és egyszerű sütirecept kellene, amibe nem kell sok zsiradék (margarin egyáltalán nincs, kevés étolajom és zsírom van). Liszt, cukor, tojás és tej van (zabpehely is, ha esetleg valaki tud jó receptet). Illetve ilyen apróságok, hogy sütőpor, szódabikarbóna, vaníliás cukor, kakaó, fahéj szintén vannak.

Tudom, hogy a palacsinta az egyik legkézenfekvőbb, de most nem igazán van kedvem órákig azt sütögetni.

2013. jan. 11. 18:12
 1/5 anonim ***** válasza:

Piskóta-tekercset.

A sütő nagy tepsijébe ehhez elegendő a 4-6 tojás, ha kisült feltekered, megvárod míg kihűl. Valami lekvárral, vagy valami puding-krémmel megkened, visszatekered, és nyami-nyami.

2013. jan. 11. 18:18
 2/5 anonim ***** válasza:

kakaós kevert a legolcsóbb, legyegyszerűbb.

25 dk liszt, 25 dk cukor, 6-7 dek zsír, 1 tojás, egy sütőpor, két nagy ek. kakaópor.

a zsírral, cukorral a tojást habosra keverjük, bele a tej , majd a sütőporos liszt, kakaó. zsírozott lisztezett (sütőpapíros) közepes tepsibe öntjük, kb 30 percig sütjük.( tűpróba kötelező )

önmagában is finom, de lehet félbevágva lekvárral megtölteni is.

van. cukor, fahéj, még dob rajta.

2013. jan. 11. 18:21
 3/5 anonim ***** válasza:
Muffin alaprecept: 1 tojás, kb 1 dl olaj, 2,5 dl folyadék (tejföl, joghurt, tej, író, gyümölcsjoghurt, gyümölcslé, gyümölcspép), 25 dkg szárazanyag (liszt, gabona, olajos magvak), 1 cs sütőpor, illetve ha édeset szeretnél, akkor ízlés szerint 5-10 dkg cukor. Először a nedveseket keverd össze, aztán a szárazat a sütőporral. Ezt bármilyen formába beleteheted, én tortát is szoktam belőle csinálni.
2013. jan. 11. 18:23
 4/5 anonim ***** válasza:
ha van legalább fél kiló almád, tudok egy almafánk receptet. persze olajban kell kisütni. de gyors és nagyon finom.
2013. jan. 11. 18:24
 5/5 anonim ***** válasza:
Én pont muffint sütöttem ma, simán kijön ezekből :)
2013. jan. 11. 18:44

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!