Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Isteni lett az erdélyi raffael...

Isteni lett az erdélyi raffaello szeletem. Kértek? :D

Figyelt kérdés
2009. aug. 28. 15:51
 1/9 anonim ***** válasza:
53%
Nem.
2009. aug. 28. 15:56
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/9 A kérdező kommentje:
tiltás...jaj:D
2009. aug. 28. 16:00
 3/9 anonim ***** válasza:
100%
Jajj, ez most direkt csinálod?
2009. aug. 28. 16:12
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/9 anonim ***** válasza:
100%
Csöpostán küld:D
2009. aug. 28. 16:15
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/9 anonim ***** válasza:
100%
aha, küldj egy képet, meg egy receptet is:)
2009. aug. 28. 16:21
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/9 A kérdező kommentje:

[link]


Erdélyi Raffaello szelet recept

Kategória:

Sütemények, édességek


Hozzávalók:

a fehér tésztához:

5 tojásfehérje

15 dkg kristálycukor

15 dkg kókuszreszelék

2 ek. rétesliszt

fél csomag sütőpor

a barna tésztához:

5 tojásfehérje

15 dkg kristálycukor

15 dkg darált dió

3 ek. keserű kakaópor

2 ek. rétesliszt

fél cs. sütőpor

a krémhez:

10 tojássárgája

20 dkg kristálycukor

1 cs. vaniliás cukor

1 cs. főzni való vanilia pudingpor

3 dl tej

25 dkg margarin

a díszítéshez:

kókusz v.csokoládé reszelék


Elkészítés:

Először a fehér tésztát készítjük el. A tojásfehérjét habbá verjük, a végébe beleszórjuk a cukrot is. A kókuszreszeléket a liszttel és a sütőporral összekeverjük, és a cukros habba forgatjuk. Egy nagy tepsit sütőpapírral kibélelünk a masszát 35x30 centisre egyenletesen rásimítjuk. Előmelegített sütőben 180, légkeveréses sütőben 165 fokon 15 perc alatt megsütjük.

Eközben összeállítjuk a barna tésztát. Ehhez a tojásfehérjét kemény habbá verjük, a végefelé beleszórjuk a cukrot is. A diót a kakaóval, a liszttel és a sütőporral összeforgatjuk. Kisütjük mint a fehér tésztát.

A krémhez a tojássárgáját a kétféle cukorral 3-4 perc alatt jól kikeverjük. Először a pudingport, majd a tejet is hozzáadjuk, aztán szüntelenül keverve sűrű krémmé főzzük. Hűlni hagyjuk, végül a margarint apránként beledolgozzuk.

A sütemény összeállítása: a krém nagyobb részét a kókuszos tésztára kenjük. Erre kerül a barna tészta, amit a maradék krémmel megkenünk. A tetejét kókusz- v. csokirezselékkel meghintjük.


Tanácsok:

Kicsit állni hagyjuk, hogy összeérjen, végül kockára v. rombuszalakúra vágjuk. Érdemes kipróbálni nagyon finom!

2009. aug. 28. 16:24
 7/9 anonim ***** válasza:
100%
Hú, megindult a nyáltermelésem... Nyitom az ablakot, küldheted fénypostával!!
2009. aug. 28. 16:29
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/9 A kérdező kommentje:

mindjárt odaér..:D


ja,nem

2009. aug. 28. 16:34
 9/9 anonim ***** válasza:
Ezt kifogom probálni otthon!
2009. szept. 5. 14:13
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!