Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Miért lesz mindig híg a...

Miért lesz mindig híg a csokimázam?

Figyelt kérdés
Kakaópor,cukor,víz,vaj. Ebből szoktam megfőzni a csokimázt a tortára. De mostanában híg marad! Holnap csokitortát szeretnék bevonni. Ötlet hogy ne folyjon? Tegyek bele kiskanál csokipudingot? Keményítőm nincs. Köszönet.
2013. jan. 11. 14:00
 1/6 anonim ***** válasza:
kevesebb vajat tegyél bele..
2013. jan. 11. 14:02
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/6 anonim ***** válasza:
Kevesebb víz és kevesebb vaj.
2013. jan. 11. 14:06
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/6 anonim ***** válasza:
vízből tegyél kevesebbet. Én mikróban szoktam vajat olvasztani, ebbe teszem a cukrot, kakaóport és esetleg egy teáskanál vizet, de többet nem és még mikrózom pár másodpercet.
2013. jan. 11. 14:25
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/6 anonim ***** válasza:
Tényleg nagyon kevés lobogó forró vízzel kell megkezdeni a kakakó-cukor felfőzését.majdnem, hogy száraz a keverék, de azonnal oldódni kezd. én csak 5 deka vajat szoktam egy tepsire való mázhoz.
2013. jan. 11. 15:44
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/6 anonim ***** válasza:
először olvaszd fel a cukrot, a kakaóport egy kevés vízzel (2 kanál), és folyamatosan kavargasd, ha nem olvad, akkor még egy pár csepp víz. majd a végén a margarin, én ekkor már nem szoktam főzni )illetve mindig vízgőz felett készítem, úgy biztos, hogy nem ég oda.
2013. jan. 11. 21:43
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/6 A kérdező kommentje:
Mindenkinek köszönöm.
2013. jan. 12. 14:41

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!