Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Egy séfnek mit kell tudnia?

Egy séfnek mit kell tudnia?

Figyelt kérdés

Séf=főszakács?

Séf/Főszakács szeretnék lenni.Hol kell tanulnom?Melyik tantárgyak szükségesek?Mennyit keres?Nehéz kitanulni?Tapasztalatok?

2013. jan. 6. 14:41
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
78%
VIP- szakács képző , kitartás, alázat ,halálig tanulás képzés,
2013. jan. 6. 15:19
 2/11 anonim ***** válasza:
100%
Magyarországon a Gundel Károly Szki a legjobb szakiskola. Ha jó helyen dolgozol akkor nagyon jól lehet vele keresni és nem csak főzni kell tudni hanem szervezi és irányítani is a konyhát. Sok helyen a séf már nem is főz csak vezényli a szakácsokat meg tálal.
2013. jan. 6. 16:10
 3/11 A kérdező kommentje:
akkor főiskolára kell járnom?
2013. jan. 6. 17:07
 4/11 anonim ***** válasza:
100%
Sefnek nem kell foiskola, de azt felejtsd el hogy elvegzel egy sulit es te mar egybol minden tapasztalat nelkul sef leszel. A sef poziciohoz rengeteg tapasztalat kell, azaz vegig kell jarni a "rangletrat" kulonben az alad beosztott szakacsok "megesznek reggelire" szakmailag es tisztelni sem fognak. En dolgoztam egyutt Buday Peterrel, ott vigyazba alltak a fakanalak is ha felemelte a hangjat, ez egy frissen iskolapadbol kiesett szakmailag noname embernel lehetetlen, igy a konyha fogja iranyitani ot, nem o a konyhat.
2013. jan. 6. 17:39
 5/11 A kérdező kommentje:
Én nő vagyok.Milyen iskolák kellenek akk?
2013. jan. 6. 18:27
 6/11 anonim ***** válasza:
100%

Már megkaptad a választ. Olvasd el még egyszer. Szakiskola, szakközépiskola. Kereskedelmi és vendéglátóipari főiskolára is jelentkezhetsz, de nem séfnek.

-----

Konyhafőnök persze lehetsz akár azonnal is, de legfeljebb kifőzdében, gyorsétteremben (nem mekire vagy hasonlóra gondolok, hanem a hagyományosra). De oda is igaz, hogy szervezni és tekintélyt tartani tudni kell.

2013. jan. 6. 19:43
 7/11 anonim ***** válasza:
100%
Ha nő vagy kétszer nehezebb lesz a dolgod. A háztartásban az asszony kezében a fakanál, de a vendéglátásban alig akad nő a konyhában.
2013. jan. 6. 19:45
 8/11 anonim ***** válasza:

Igy igaz, ha no vagy akkor sokkal nehezebb dolgod van, oda nem csak szakmailag kell jonak lenned de kituno emberi kvalitasokkal kell rendelkezned hogy tudd iranyitani a szakacsokat. A legtobb no ugyanis ha hatalmat kap elszalad vele a lo es rogton azt hiszi mar mindent lehet, valamint a minosithetetlen hangnem az ami eredmenyre vezet. Ezert sem alljak meg a helyuket. Egy jo konyhai csapatban nincs ego, ahogy a TEAM szoban nincs I ha az angolt vesszuk elo. Oszinten en meg nem is talalkoztam komoly konyhai csapatnal noi seffel, pedig nem ma kezdtem es sok 1 osztalyu helyen megfordultam.

Persze ez nem zar ki semmit, barmi lehet beloled.

2013. jan. 6. 22:57
 9/11 A kérdező kommentje:

Akkor szakiskola kell? Oda nem csak a gyengébbek járnak?

............................................................

Kérlek titeket pontosan mondjatok el mindent.

Ha leérettségiztem utána főiskolára szeretnék menni ahol séfnek tanulok.Van ilyen? Vagy hova kell mennem ?

És ha elvégeztem a főiskolát,utána?

2013. jan. 7. 14:38
 10/11 anonim ***** válasza:
Neked hanyszor kell valamit leirni hogy felfogd??
2013. jan. 7. 14:51
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!