Vettem 80 deka sertés szüzet rántani. Több mint 30 deka volt a lefejtett ín, mócsing. Nem felháboritó, hogy több mint kétezer forintért ezt kapjuk?
Én is jártam már így, csak combbal.
Legközelebb amikor mentem, akkor mondtam a hentesnek, hogy olyat kérek, ami szín tiszta hús vagy csak max. 5-10 %-a legyen olyan, ami felesleg.
Húzta a száját, mert ez neki nem jó üzlet, de kiszolgált.
Az 1 kiló combból csak 5%-át dobhattam ki, nem pedig az 50%-át.
Nem tudom te mit vettél, de ahogy az előző írja a szűzérmén semmilyen ín, de főleg mócsing nincs...
Lehet pulykacombot vettél véletlenül, max az inas...
"Értek a husokhoz, már vagy 30 éve főzök, és nem is ezt választottam. Szűz volt, az biztos, de ugy nézett ki, mintha kitépték volna a karaj csontról gereblyével."
Ne haragudj, nem értelek... Ha valóban értesz a húsokhoz, nem azt választottad, amelyikből kaptál, már akkor elégedetlen voltál vele, akkor mégis miért vetted meg? Annyit kellett volna tenned, hogy azt mondod: elnézést, de nem abból kértem, szeljen le abból 80 dekát, amit én választottam!
Tényleg felháborító, hogy ilyen minőségű árut akarnak elsózni (rosszul bontott hús, stb.), de ezt egy módon lehet megszüntetni: ha a vásárló nem veszi meg! Ha az emberek leszoknának az ilyen minőségű termékek vásárlásáról, nem árulnának ilyet, mert nem érné meg nekik, mivel rájuk rohadna.
Ez így, ahogy írod nagy veszteség százalék.egy hártya mindenképpen van rajta, de ín és mócsing pont a szűznél nem lehet. esetleg egy nagyobb jószág zsírosabb szűzpecsenyéjét kaptad.
amúgy tégyleg felháborító, hogy nem azt kapja az ember a pénzéért, amit elvár.
Én is sokszor csalódom otthon, hogy a két kiló rántani kért, mondhatom általam kiválasztott comb vagy lapocka "másik " oldala csupa csömbörlék,
zsír... stb.
nagyon ügyesen tudják úgy a vevő felé fordítani, hogy rábólintson, -igen, ez jó lesz-, aztán otthon bosszankodik, hogy művészet szeleteket kihozni belőle.
ilyenkor jön a menü átrendezése, hogy mégsem rántotthús lesz, hanem valami más...
mindenesetre semmit nem dobok ki, a felesleges zsírt kisütöm, abban teszem fel a pörköltnek valót, de ez már házi praktika, de nem kellene, hogy az ember praktikázzon
a mai húsárak mellett.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!