Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Nálatok mi lesz ma és holnap...

Nálatok mi lesz ma és holnap az ebéd?

Figyelt kérdés

Teljesen ki vagyok már, mert az agyam az ünnepi kajákra és a hozzávalók beszerzésére állt rá. Közben pedig még itt vannak ezek a napok, ma-holnap-és azután is enni kellene valamit.

Ti hogyan csináljátok? Miket készítetek, hogy az előkészületek mellett is legyen valami normális ennivaló?



2012. dec. 15. 11:22
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
100%
Paradicsomleves,Sült csirkecomb és franciasali.Vasárnap pedig ,gulyásleves és palacsinta
2012. dec. 15. 11:27
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/13 anonim ***** válasza:
100%
Én csináltam egy frankfurti levest, az fől magának, csak dobálni kell bele a hozzávalókat. És bekevertem egy adag pizzatésztát, csinálok annyit, hogy holnapra is maradjon, azt amúgy is mindenki szereti. Ha ez elfogy, akkor nem tudom mi lesz utána...
2012. dec. 15. 11:28
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/13 anonim ***** válasza:

Szilva leves.

Csirke pörkölt, hokedlivel. :)

Bableves füstölt áruval.

Palacsinta, házi krémmel.

2012. dec. 15. 11:55
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/13 anonim ***** válasza:

Bácskai rizseshúst csináltam faros csirkecombból, ( (persze kicsontozva, darabolva, ezekből lesz egy leves a jövő héten)jó lecsósan. pár perc múlva tálalom, még egy kis bors, és csípőspaprika kerül rá.

egyszerű és viszonylag olcsó is volt.

2012. dec. 15. 12:15
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/13 anonim ***** válasza:

Húsleves sok friss zöldséggel, főtt husi, kagylótészta.


Mézes-mustáros csirkemell, sült krumpli.

2012. dec. 15. 14:06
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/13 doboszoli ***** válasza:

Ma "takarítós nap" van, ezért a fagyasztóból elővarázsolt töltött káposzta maradék.

Holnap tárkonyos szarvasragu leves, (kaptam egy jó darab gerincet, ennek a "hanyagul" lecsontozott csontjából), sült csirke.(sütőzacskóban)

2012. dec. 15. 14:15
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/13 A kérdező kommentje:

Sok jó ötletet kaptam, köszi nektek.

Én holnapra még kitaláltam a rakott krumplit, és a jövő héten valamelyik napra a krumplis-lángost.

Persze imádom a tojásos hokedlit :))), és jó ötlet, ha kiszedem a fagyóból az ott lapuló húsos csontot, csak egy kis tarka-babot kellene hozzá venni.

Azt hiszem, akkor ezekkel már vége is lesz a hétnek, hiszen egy főzéssel 2 tányérral = 2 napi kaja nálam.


Köszi, mindenkinek ment a zöld-kezecske!

További szép napot!

2012. dec. 15. 15:33
 8/13 anonim ***** válasza:
Ma babsólet volt holnap kakaspörkölt lesz.
2012. dec. 15. 15:58
Hasznos számodra ez a válasz?
 9/13 anonim ***** válasza:

Doboszoli: Ehhez "tárkonyos szarvasragu leves" tudsz egy receptet is adni?


Nagyon szivesen kipróbálnék valami ilyesmit.


Köszi elöre is.

2012. dec. 15. 16:44
Hasznos számodra ez a válasz?
 10/13 doboszoli ***** válasza:

Szívesen.

Azért szarvas, mert most ez van. De volt már vadmalacból, muflonból, marhából, sőt a pulyka is autentikusnak mondható, bár én nem kedvelem.

A gerincet nagyvonalúan csontoztam, vagyis maradt rajta némi ehető husi is. Színhúsból is jó, de én azt sajnálom levesnek, köztudottan pörkölt fan vagyok.

Szóval hagymát finomra vágva, megdinsztelve, visszafőzök, erre kerül a hús, sózva, borsozva, csipet tárkonnyal fűszerezve, a rend kedvéért-vadról van szó- pár szem borókabogyó társaságában.

Fehéredésig pirítom, közben hozzáadom a zöldséget, gombát, kicsit ezzel is pirul. A létszám, és a hús függvényében felöntöm feles csontlével, és ha puhák az összetevők utánfűszerezem (ha kell), és tejfölös habarással sűrítem, kicsi cukor, és citromlével pikánsra savanyítom. Ha vajas galuska is kerül bele, még jobb az eredmény.

A tárkonnyal óvatosan, nagyon agresszív fűszer!

Köszönet Maráczi Csabi séf úrnak, aki vagy 20 éve elkészítette nekünk, azóta rendszeresen főzzük!!

2012. dec. 15. 18:07
Hasznos számodra ez a válasz?
1 2

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!