Nálatok mi lesz ma és holnap az ebéd?
Teljesen ki vagyok már, mert az agyam az ünnepi kajákra és a hozzávalók beszerzésére állt rá. Közben pedig még itt vannak ezek a napok, ma-holnap-és azután is enni kellene valamit.
Ti hogyan csináljátok? Miket készítetek, hogy az előkészületek mellett is legyen valami normális ennivaló?
Szilva leves.
Csirke pörkölt, hokedlivel. :)
Bableves füstölt áruval.
Palacsinta, házi krémmel.
Bácskai rizseshúst csináltam faros csirkecombból, ( (persze kicsontozva, darabolva, ezekből lesz egy leves a jövő héten)jó lecsósan. pár perc múlva tálalom, még egy kis bors, és csípőspaprika kerül rá.
egyszerű és viszonylag olcsó is volt.
Húsleves sok friss zöldséggel, főtt husi, kagylótészta.
Mézes-mustáros csirkemell, sült krumpli.
Ma "takarítós nap" van, ezért a fagyasztóból elővarázsolt töltött káposzta maradék.
Holnap tárkonyos szarvasragu leves, (kaptam egy jó darab gerincet, ennek a "hanyagul" lecsontozott csontjából), sült csirke.(sütőzacskóban)
Sok jó ötletet kaptam, köszi nektek.
Én holnapra még kitaláltam a rakott krumplit, és a jövő héten valamelyik napra a krumplis-lángost.
Persze imádom a tojásos hokedlit :))), és jó ötlet, ha kiszedem a fagyóból az ott lapuló húsos csontot, csak egy kis tarka-babot kellene hozzá venni.
Azt hiszem, akkor ezekkel már vége is lesz a hétnek, hiszen egy főzéssel 2 tányérral = 2 napi kaja nálam.
Köszi, mindenkinek ment a zöld-kezecske!
További szép napot!
Doboszoli: Ehhez "tárkonyos szarvasragu leves" tudsz egy receptet is adni?
Nagyon szivesen kipróbálnék valami ilyesmit.
Köszi elöre is.
Szívesen.
Azért szarvas, mert most ez van. De volt már vadmalacból, muflonból, marhából, sőt a pulyka is autentikusnak mondható, bár én nem kedvelem.
A gerincet nagyvonalúan csontoztam, vagyis maradt rajta némi ehető husi is. Színhúsból is jó, de én azt sajnálom levesnek, köztudottan pörkölt fan vagyok.
Szóval hagymát finomra vágva, megdinsztelve, visszafőzök, erre kerül a hús, sózva, borsozva, csipet tárkonnyal fűszerezve, a rend kedvéért-vadról van szó- pár szem borókabogyó társaságában.
Fehéredésig pirítom, közben hozzáadom a zöldséget, gombát, kicsit ezzel is pirul. A létszám, és a hús függvényében felöntöm feles csontlével, és ha puhák az összetevők utánfűszerezem (ha kell), és tejfölös habarással sűrítem, kicsi cukor, és citromlével pikánsra savanyítom. Ha vajas galuska is kerül bele, még jobb az eredmény.
A tárkonnyal óvatosan, nagyon agresszív fűszer!
Köszönet Maráczi Csabi séf úrnak, aki vagy 20 éve elkészítette nekünk, azóta rendszeresen főzzük!!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!