Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Vett már vki a tescos kenyérsü...

Vett már vki a tescos kenyérsütőgépet?

Figyelt kérdés
Valami normális recept vagy akármilyen info jó lenne, mert nem kell meg a kenyér benne:( megsül meg minden csak nem jön fel :(
2012. dec. 13. 18:51
 1/8 anonim ***** válasza:
Lehet, hogy nem jó az élesztőd. Egyébként én az Aldiban veszek élesztős kenyérlisztet, nagyon fini a tökmagos és a napraforgós, de a sima fehérkenyér is fincsi. Csak a zacskón leírtakat kövesd és minden szupi. Amúgy nekem se volt jó a kenyér előtte.
2012. dec. 13. 19:21
 2/8 anonim ***** válasza:

Milyen élesztőt teszel bele?

És megy benne a kelesztő program is? Mert nekem olyan sütőm van, hogy többféle programot is lehet benne állítani, és van amelyik nem keleszt vagy nem dagaszt, vagy nem süt.

2012. dec. 13. 19:24
 3/8 A kérdező kommentje:

tönköly vagy rozslisztből szoktam és a dr otekeres élesztőt. nekem az 1 es programot írja,,,a többivel mást lehet csinálni.

minden jól megy látom végig van ablaka..ugye csak vmi miatt nem jön fel:(

rendes élesztőt lehet bele tenni?

2012. dec. 13. 19:34
 4/8 anonim ***** válasza:

nekem egy lapátos tescos van és nagyon szeretem! Az a fekete-acél fémes kivitel. A legjobb receptem ez:

70 dkg fehér kenyér 1. (jó előre programozva is)

3 dl víz

2 nagymérő olaj

1 kismérő kefír (joghurt)

1 kismérő cukor

200 g rétesliszt

250 g finomliszt

2 kismérő só

1,5 kismérő szárított élesztő vagy 1,2 dkg friss élesztő (1/4 csom.)

Normál, 70 dkg-os program, csipogáskor mehetnek bele magok is.

De ha barnára szeretném, néha a 10 dkg finomliszt helyett teszek teljes kiőrlésű rozslisztet vagy búzakorpát bele, de először próbáld ki az alapreceptet.

2012. dec. 13. 20:01
 5/8 anonim ***** válasza:
Ja és az is fontos, hogy először a vizet tedd bele, és langyos legyen a víz! Egyébként a szárított élesztő nem olyan jó, azzal nekem sem lesz olyan magas a kenyér, mint a rendes élesztővel, de azért az is finom szokott lenni, csak nem annyira levegős. ezzel a recepttel majdnem feljön az ablakig a kenyér!
2012. dec. 13. 20:05
 6/8 A kérdező kommentje:
köszi,:) az baj hogy nem fűtök a konyhában?
2012. dec. 13. 20:06
 7/8 anonim ***** válasza:
Lehet, hogy baj, nyáron nekem is magasabb a kenyér, most itt is olyan 18 fok van a konyhában és észre lehet venni a kenyéren, de csak picit. akkor még fontosabb, hogy meleg vizet tegyél hozzá.
2012. dec. 14. 12:34
 8/8 anonim ***** válasza:
Na sikerült már egy jó kenyeret sütni?
2012. dec. 18. 08:24

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!