Mit főzzek holnap ebédre?
Nálunk ez lesz, mindenki szsereti:
Mártásos kukoricás tészta:
1 csomag olasz tésztát sós vízben kifőzünk, mirelit morzsolt kukoricát szintén, közben elkészítjük a mártást: 2 nagy fej vagy 3 közepes fej hagymát apró kockákra vágva olajban megdinsztelünk, adunk hozzá sót, kis vegetát, kiskanálnyi pirospaprikát (lehet kis csipőset is), mokkáskanálnyi gyömbérport, (lehet hozzáadni pici szárított oreganót és bazsalikomot is), majd 2 doboz tejfölt és annyi ketchup-ot, hogy szép piros színe legyen.
A kifőtt tészta és a kukorica felét tepsibe tesszük, megszórjuk reszelt sajttal, majd rátesszük a tészta és a kukorica másik felét is és elosztjuk rajta a mártást, pár perc alatt sütőben összerottyantjuk.
Reszelt sajttal tálaljuk, tetejét tejföl és ketchup cseppekkel díszitjük.
bolognai
krumplistészta
káposztástészta
mákos/dióstészta
sajtos-sonkás-tejfölös tészta
spenótod gnocchi
raviollo
lasagna
husos tészta tejszínnel leöntve rajta reszelt sajt
spenótos-sajtos tészta
túróstészta
grízestészta lekvárral
nudli fahéjjal, vaniliáscukorral megszórva
sült tészta almával, dióval
paradicsomos-gombás darálthusos tészta tejszínnel leöntve rajta reszelt sajt és mehet is a sütőbe
jó étvágyat:)
Készíts a tészta elé egy jó adag szárazbab levest, fincsi zöldséggel, egy kis füstölt kolbival. Akármilyen tészta utána már jó. Lehet, krumplis, vagy túrós, esetleg sajtos.
Én valamelyik nap egy kis mákkal öntöttem nyakon.
De készíthetsz krumplis-lángost is, a leves után az is jó.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!