Szeretnék gyakorlati tanácsot azügyben, hogyan vonjak be tortát mintázott marcipánnal, úgy hogy a mintázat ne sérüljön. Hogyan csináljam?
Nem tudom a kérdésből kikövetkeztetni pontosan mit is szeretnél, de megpróbálok igy látatlanból segiteni. Amennyiben az egész tortát be szeretnéd boritani marcipánnal, azt most felejtsd el.
Nem lehet szépen eldolgozni a széleket, stb. Lehet már bevont tortára marcipán bevonatot tenni mondjuk csak a tetejére, azt simán ráterited, mint egy bármilyen tésztát, persze ügyelve, hogy a mintázata ne sérüljön. Vagy pl. készitenek ornament mintázatot, amit mondjuk a széleken végig tudsz futtatni, ill. az alján körbe, óvatosan oda kell ragasztani bárhova szánod, de felhivnám a figyelmedet, hogy olyan bevonatra aminek nedves az állaga nem igazán lehet alkalmazni, mert átnedvesedik a marcipán. Legjobb lenne talán speciális tortabevonó, azzal gyönyörűen lehet dolgozni egy ügyesebb háziasszony is kész csodákat tud vele művelni, csak egy kis fantázia kell hozzá, és amennyiben ragaszkodsz a marcipánhoz, akkor ennek a tetejére mehet a dekoráció.
Belinkeltem neked egy oldalt, hogy lásd mi az az anyag, amire gondolok, a szép fehér bevonat a manyasszonyi tortán a nyitóoldalon pl. is az, de az itteni képekből bőven merithetsz ötletet is akár.
Sok sikert, remélem kicsit segitettem!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!