Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Karácsonyi tuti recepteket...

Karácsonyi tuti recepteket tudtok?

Figyelt kérdés
bármi jöhet süti leves főétel előétel
2012. dec. 12. 16:23
 1/2 anonim ***** válasza:

Hideg tálra , vagy elő ételnek ajánlom

Pulyka beigli


Tészta:

25 dkg liszt,

10 dkg vaj,

2 csapott evőkanál porcukor,

2 dkg élesztő,

2 dl tej,

20 dkg füstölt sajt (Karaván),

1 tojás, + 1 db, amit a sütés előtt kell a tetejére kenni,


A sajtot le kell reszelni. A vajat felolvasztjuk, az élesztőt megfuttatjuk a tejben. Az összes összetevőt összekeverve (1 tojást, a reszelt sajtot, és az élesztőt is) lágy tésztát készítünk. A tésztát 1 órára hűtőbe tesszük, ahol kétszeresére dagad.


Töltelék:

15 szelet sajt (Pannónia, esetleg Trappista),

0,5 kg szeletelt Bacon szalonna (előre csomagolt, sós),

kb. 10 szelet vékonyra szeletelt pulykamell filé (0,5-0,8 cm vastag),

kevés örölt bors,


A tésztát elfelezzük, majd egyenként kinyújtjuk téglalap alakúra. A kinyújtott tésztára egymás mellé rátesszük a Bacon szalonnát. Erre ugyanúgy rátesszük a pulykamell szeleteket. Kicsit megborsozzuk, de nem sózzuk meg, mert a szalonna eleve sózott. Mindezek tetejére helyezzük a sajt szeleteket. Az egészet szorosan feltekerjük, a végeit összenyomkodjuk. A tepsit kibéleljük sütőpapírral (ügyeljünk arra, hogy a papír ne legyen kiszáradva, mert akkor az egész leragad, és szétszakad a kivételkor), majd a belehelyezett beigli tetejét megkenjük egy felvert egész tojással. Villával megszurkáljuk a tetejét, hogy a gőz ki tudjon szökni a sütés során. Lassú tűzön kb. 1 óra alatt készre sütjük, vigyázva arra, hogy a teteje ne égjen meg.

Melegen és hidegen is finom. Másnap ha kihült vékonyan lehet szeletelni.

2012. dec. 12. 16:30
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/2 anonim ***** válasza:

Puha Sajtos


50dkg liszt

2,5dkg élesztő

1 kávés kanál só

2db kocka ráma

1tojássárgája

Kevés tejföl

1 evő kanál zsír

15-20dkg reszelt sajt a tetejére

A hozzávalókból az 1ráma kivételével tésztát gyúrunk, majd kinyújtjuk.

A megmaradt 1 rámát rákenjük, a tésztára: Összehajtogatjuk.

Egy éjszakára a hűtőbe tesszük: Másnap kinyújtjuk, majd 2X 20 perces pihentetéssel, hajtogatjuk:

Tetszőleges formára szaggatjuk: A tetejét meg szórjuk a reszelt sajttal:


170C –ós sütőben addig sütjük, amíg azt nem látjuk, hogy KB 4-5 perc múlva kész.

Amikor már csak ez a 4-5 perc van, vissza ki kell venni az, sütöböl. / Mert a zsiradék miatt tovább sül /

3 napig puha marad.

2012. dec. 12. 16:34
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!