Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Karácsonyi szilikonos sütőform...

Karácsonyi szilikonos sütőformá (k) ba sütireceptek?

Figyelt kérdés
Elsősorban édesre gondoltam (karácsonyi ízvilággal), de sós is érdekel.:)
2012. dec. 9. 19:04
 1/7 anonim ***** válasza:
ugyanazokat sütheted a szilikonosba,mint a simába.csak annyi a különbség hogy könnyebben kijön belőle
2012. dec. 9. 20:32
 2/7 A kérdező kommentje:
Ok, akkor úgy teszem fel a kérdést, hogy sütőformába karácsonyi receptek?
2012. dec. 9. 21:46
 3/7 anonim ***** válasza:

Bármelyik muffinreceptet használhatod szilikonos formákba téve is.

karácsonyivá teheted mézeskalács fűszerkeverékkel, de egyszerűbben, mézzel, fahéjjal, őrölt szegfűszeggel is.

én a muffinba szoktam ilyenkor tenni háromszínű cukrozott papayakockát, vagy ananász,mangó, zöld papaya (vannak ilyen üzletek, ahol 10 dekát is lehet venni ezekből )

nagyon finom a mézes tésztába téve.

kihűlve porcukrot szitálok -esetben muffinra- a sütire.

2012. dec. 10. 11:35
 4/7 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen a választ! Viszont az a félelmem, hogy a muffin tészták "túlcsordulnak" megsülve a formán, és az pl egy csengőformán furán néz ki, főleg ha csúcsosan türemkedik ki. Vajon úgy megakadályozható, ha nem töltöm tele?
2012. dec. 10. 12:24
 5/7 anonim ***** válasza:

Jogos az aggodalmad, de talán kevesebb töltéssel megoldható lenne. még egy gondolatom, hogy még melegen kiborítani vékonyan olajozott sütőpapírra a sütiket, rá egy tálcát, és finoman lenyomatni valamivel. de ez csak tipp, még nem próbáltam.

még van időd karácsonyig, szerintem egy olcsó receptből csinálj egy sütéspróbát.

minden esetre sok sikert:)

2012. dec. 10. 12:40
 6/7 A kérdező kommentje:
Köszönöm!:)
2012. dec. 13. 08:57
 7/7 anonim válasza:
Szia kérdező :D végül, hogy sikerült megoldani a szilikon formás süti suteset? Én most rendeltem egyet és már azon gondolkodom milyen receptet használják és valójában sose nem használtam semmilyen format meg muffint se sütöttem
2022. szept. 27. 21:42

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!