Citromos torta nyers tojás nélkül? :S
Hozzávalók
4 tojás,10 ek. víz, 30 dkg cukor,1 sütőpor,25 dkg liszt,ízlés szerint citromhéj,só
5 ek.liszt,3 ek kristálycukor, 5 ek. porcukor, 3 dl tej, 32,5dkg Rama margarin, kb 1,5 citrom
A tojások sárgáját a langyos vízzel összehabosítjuk,majd a cukorral fehéredésig verjük.Ekkor belekavarjuk a citromhéjat,majd a sütőporos lisztet,a legvégén meg a tojásfehérjék kemény habját.Előkészített tortaformában tűpróbáig sütjük.
A lisztet a tejjel és a kristálycukorral csomómentesre keverjük,majd lassú tűzön,állandó keverés mellett sűrű péppé főzzük.Amikor kész belefacsarjuk a citromok levét,(ez ízlés dolga hogy mennyit,nekem az egy citrom nem bizonyult elégnek,úgyhogy még egy felet belefacsartam)és evvel is jól elkeverjük.Egy átlátszó fóliát enyhén belenyomkodunk a krémbe,így miközben hűl nem bőrösödik meg,így nem kell folyton kavargatni.A lágy margarint habosra kavarjuk a porcukorral,majd kisebb adagokban hozzákeverjük a teljesen kihűlt pépet.
A piskótát 3 részre vágjuk,megtöltjük a krémmell,majd a maradékkal bevonjuk.Én citromszeletekkel,és cukorgyöngyökkel díszítettem.
Jah és ez az amelyikbe kell a tojás
Hozzávalók
a tésztához:
3 db tojás
2 doboz gyümölcs joghurt (125 g-os barack)
1 doboz natúr joghurt (140g)
2 pohár cukor ( 1 pohár ~2 dl)
3/4 pohár olaj
2,5 pohár rétes liszt
1,5 csomag sütőpor
a krémhez:
2 citrom reszelt héja
1 citrom leve
1 dl víz
5 púpos teáskanál porcukor
3 teáskanál liszt
5 dkg vaj
A tojásokat a cukorral habosra kevertem, majd hozzáadtam joghurtokat, az olajat és a sütőporral elkevert, átszitált lisztet. A tésztát tortaformába öntöttem és előmelegített sütőben, 200 fokon kb. 40 perc alatt (tűpróbáig) megsütöttem.
Eközben elkészítettem a "krémet", amihez a citromlevet és héjat a vízzel és a cukorral forraltam, majd beleszitáltam a lisztet és felfőztem az egészet, amíg pudingszerű cuccot kaptam (azt hiszem jobb lett volna étkezési keményítőt használni), és ezt habosra kevertam a vajjal.
Amikor a csodálatos illatot árasztó tészta kihűlt (egy örökkévalóságnak tűnt), akkor kettévágtam, belekentem a megcsappant mennyiségű krémet (kicsit sokat kóstolgattuk). Már lehetett is enni... Végre.
Mi ezt szoktuk némi módosítással:
- alja sima piskótalap, mert ami itt le van írva, kemény lesz
- aludttej helyett natúr vagy gyümölcsjoghurt
- ne tegyetek bele 1 tasak reszelt citromhéjat, mert keserű lesz!!!
A krém isteni finom. Bármilyen gyümölccsel meg lehet csinálni.
Bocs, de nem volt kedvem begépelni az egészet.:)
Ez citromos, és nincs benne tojás:
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!