Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Citromos torta nyers tojás...

Citromos torta nyers tojás nélkül? :S

Figyelt kérdés
Szeretnék egy receptet, amiben a tojást nem kell nyersen belekevernem a krémbe!Aki tudna egy ilyen receptet kérem linkeljen nekem 1-et :?! Fontos lenne!!
2009. aug. 20. 12:33
 1/10 anonim ***** válasza:
57%
De ugye nem muszáj citromosnak vagy tortának lennie?:)
2009. aug. 20. 12:41
 2/10 anonim ***** válasza:
57%
Ja és muszáj h. legyen benne tojás?
2009. aug. 20. 12:42
 3/10 A kérdező kommentje:
Hát örülnék , ha citromos lenne és még torta is :? ... =(((
2009. aug. 20. 12:42
 4/10 A kérdező kommentje:
Nem , vagyis nemtudom anyukám a születésnapomra szeretné megsütni mert ezt kértem , de még sosem csinált ilyen tortát ezért nemtudjuk ...
2009. aug. 20. 12:43
 5/10 anonim ***** válasza:
95%
Van egy recept de abba is kell tojás de nem marad nyers mert meg kell sütni az egészet ha érdekel
2009. aug. 20. 12:47
 6/10 anonim ***** válasza:
95%
Bocsika van egy tojás nélküli is:)
2009. aug. 20. 12:49
 7/10 anonim ***** válasza:
95%

Hozzávalók

4 tojás,10 ek. víz, 30 dkg cukor,1 sütőpor,25 dkg liszt,ízlés szerint citromhéj,só

5 ek.liszt,3 ek kristálycukor, 5 ek. porcukor, 3 dl tej, 32,5dkg Rama margarin, kb 1,5 citrom

A tojások sárgáját a langyos vízzel összehabosítjuk,majd a cukorral fehéredésig verjük.Ekkor belekavarjuk a citromhéjat,majd a sütőporos lisztet,a legvégén meg a tojásfehérjék kemény habját.Előkészített tortaformában tűpróbáig sütjük.

A lisztet a tejjel és a kristálycukorral csomómentesre keverjük,majd lassú tűzön,állandó keverés mellett sűrű péppé főzzük.Amikor kész belefacsarjuk a citromok levét,(ez ízlés dolga hogy mennyit,nekem az egy citrom nem bizonyult elégnek,úgyhogy még egy felet belefacsartam)és evvel is jól elkeverjük.Egy átlátszó fóliát enyhén belenyomkodunk a krémbe,így miközben hűl nem bőrösödik meg,így nem kell folyton kavargatni.A lágy margarint habosra kavarjuk a porcukorral,majd kisebb adagokban hozzákeverjük a teljesen kihűlt pépet.

A piskótát 3 részre vágjuk,megtöltjük a krémmell,majd a maradékkal bevonjuk.Én citromszeletekkel,és cukorgyöngyökkel díszítettem.

8/10 anonim ***** válasza:
96%

Jah és ez az amelyikbe kell a tojás

Hozzávalók

a tésztához:

3 db tojás

2 doboz gyümölcs joghurt (125 g-os barack)

1 doboz natúr joghurt (140g)

2 pohár cukor ( 1 pohár ~2 dl)

3/4 pohár olaj

2,5 pohár rétes liszt

1,5 csomag sütőpor

a krémhez:

2 citrom reszelt héja

1 citrom leve

1 dl víz

5 púpos teáskanál porcukor

3 teáskanál liszt

5 dkg vaj

A tojásokat a cukorral habosra kevertem, majd hozzáadtam joghurtokat, az olajat és a sütőporral elkevert, átszitált lisztet. A tésztát tortaformába öntöttem és előmelegített sütőben, 200 fokon kb. 40 perc alatt (tűpróbáig) megsütöttem.

Eközben elkészítettem a "krémet", amihez a citromlevet és héjat a vízzel és a cukorral forraltam, majd beleszitáltam a lisztet és felfőztem az egészet, amíg pudingszerű cuccot kaptam (azt hiszem jobb lett volna étkezési keményítőt használni), és ezt habosra kevertam a vajjal.

Amikor a csodálatos illatot árasztó tészta kihűlt (egy örökkévalóságnak tűnt), akkor kettévágtam, belekentem a megcsappant mennyiségű krémet (kicsit sokat kóstolgattuk). Már lehetett is enni... Végre.

9/10 anonim ***** válasza:
96%

[link]

Mi ezt szoktuk némi módosítással:

- alja sima piskótalap, mert ami itt le van írva, kemény lesz

- aludttej helyett natúr vagy gyümölcsjoghurt

- ne tegyetek bele 1 tasak reszelt citromhéjat, mert keserű lesz!!!

A krém isteni finom. Bármilyen gyümölccsel meg lehet csinálni.

Bocs, de nem volt kedvem begépelni az egészet.:)

2009. aug. 20. 12:55
 10/10 anonim ***** válasza:

Ez citromos, és nincs benne tojás:

[link]

2009. aug. 20. 22:24

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!