Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Hogyan csináljak káposztalevest?

Hogyan csináljak káposztalevest?

Figyelt kérdés
Van itt több mint 1kg sertéscsont (farok), és savanyú káposzta. Soha nem főztem még káposztalevest.

2012. dec. 6. 08:20
 1/6 anonim ***** válasza:

A legegyszerübb, ha elöször a húst felteszed pörköltszerüen, és ha már félig megfött, beleteszed a savanyú káposztát( ha túl savanyú, ki kell öbliteni elötte kicsit hideg vizben, meg könnyebben ehetö, ha rövodebbre vagdalod), és együtt fözöd puhára. Köménnyel, csipös paprikával füszerezd. Tálaláskor tejfölt adj mellé.

Ha szeretitek, akkor a káposzta elött még fözz bele zöldség-sárgarépa-zeller-krumplit vegyesen vagy amit szerettek ezekböl.

2012. dec. 6. 08:29
 2/6 A kérdező kommentje:

Köszönöm.

Kb. mennyi idő kell a káposztának, hogy megfőljön? A csontokon nem sok hús van, az is elég hamar megfő.

2012. dec. 6. 08:31
 3/6 anonim ***** válasza:

[link]

Korhelyleves néven nagyon sokféle recept van, amiből tudsz válogatni.

A káposzta általában bő fél óra, 470 perc alatt puhára fő, szerintem egyszerre nyugodtan felteheted főni.

2012. dec. 6. 08:35
 4/6 anonim ***** válasza:
Ha tényleg föként csont és nem vastag a hús rajta, akkor lehet egyszerre feltenni. Viszont ha zöldségféléket is teszel bele, azok nem puhulnak meg, ha a káposzta benne van, a sav miatt.
2012. dec. 6. 08:37
 5/6 anonim ***** válasza:

3-as vagyok!

Természetesen 40 percet akartam írni, nem pedig 470 percet. :))))

2012. dec. 6. 08:42
 6/6 anonim ***** válasza:
2012. dec. 6. 09:17

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!