Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Tudtok jó muffin recepteket?

Tudtok jó muffin recepteket?

Figyelt kérdés

A testvérosztályunknak kéne sütni,de nem vagyunk valami jártasak ebben a témában..

25 főre kéne

előre is köszi

2012. dec. 3. 17:19
 1/8 anonim ***** válasza:

[link]

ezt használom alapreceptként

bármit beletehetsz (reszelt répát, gyümölcsöket, csokit, fűszereket stb.)

2012. dec. 3. 17:23
 2/8 anonim ***** válasza:

[link]

Én ezt a receptet készítem, a 4 evőkanál csokidarabka nálam megfelel 1 tábla apróra tördelt étcsokival. Ebből az adagból 24 db lesz, bár én az egyik mélyedésbe mindig kevés vizet töltök, így finomabb lesz a tészta. Szerintem érdemes belőle dupla adagot sütni!

2012. dec. 3. 17:39
 3/8 anonim ***** válasza:

hasonló a fentiehz, de egy bekeveréssel 24 db lesz. ha ezt kétszer bekevered, az négy tepsi, az már majdnem elég is.

a bögre ennél is 2,5 deci.

2 bögre lisz, másfél bögre cukor, 1 bögre joghurt/tejföl/kefír,2-3 tojás mérettől függően, 1 sütőpor, egy deci olaj.

a tojásokat a cukorral, a tejföllel, az olajjal elkeverjük, bele a sütőporos liszt.

ízesítés lehet kakaó, méz (mindegyikből elég két ek. )de vagylagos legyen, szóval ne egyszerre. fahéj, reszelt citrushés, darabokra vágott bármilyen gyümölcs friss vagy szárított, diódarabok, csokidarabok, kókuszreszelék is mehet, gyakorlatilag fantázia kérdése.

az aprított belevalók is kb másfél bögrényiek legyenek.

az egész maassza sűrű nokedlitészta szerű legyen.

a formába kapszlit teszünk és 3/4-ig töltjük. tetejére is nyomhatunk egy negyed diót, nagyon finom megsülve.

előmelegített sütőben 5 percig erős lángon, majd egy kicsit mérsékelve még kb 25 percig sütjük.

a tűpróba hasznos, hogy a közepe is megsült-e.

egy vizes konyharuhára tesszük a tepsit, és kb 5 percet pihentetjük. utána könnyedén kiemelhető. mehet a következő adag.ha méz is van benne jobban kell figyelni, mert gyorsabban kapja a színt.

ilyenkor karácsonykor szoktam venni, színes cukrozott papayakockákat és azt is teszek bele. hidegen porcukorral megszórom.

egyszerű, finom, kiadós.

2012. dec. 3. 17:45
 4/8 anonim ***** válasza:
* hasonló az elsőhöz....:)
2012. dec. 3. 17:45
 5/8 A kérdező kommentje:
köszi a válaszokat :)
2012. dec. 3. 18:06
 6/8 anonim válasza:
őő Nutellás mafifn ? az nagyon finom *-* ha kell a recept írj üzenetet :) vagy add meg az e-mail címed és leírom.
2012. dec. 5. 17:47
 7/8 A kérdező kommentje:
tusz.david@gmail.com köszi:)
2012. dec. 6. 18:21
 8/8 anonim válasza:

Csokis-banános muffin:)

Mi mindig ezzel a recepttel csináljuk, és nagyon bevállt;)

[link]

Annyi, hogy mi étcsoki darabkákat is rakunk bele, a tetejére nem teszünk banánt és muffin-papírral sütjük.

Általában 4-5szörös adagot készítünk, a család egyik kedvence:D

2012. dec. 10. 20:10

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!