Kerti partira megyünk és valami nagyon finomat szeretnék vinni, amitől mindenki elájul! Ajánlanátok valami receptet?
akit erdekel a fehercsokis tiramisu, nem tudok privatot küldeni, ugyhogy ezuton is elnezest kerek, hogy itt valaszolok! A recept (en a kremet duplan keszitem, nekünk ugy jött be, ugy jo kremes, meg a fehercsoki ize is jobban kijön 1 tabla csokitol):
Hozzávalók (kb. 8 személy)
Kb. 25 dkg babapiskóta (kb. 25 darabot használtam).
3 dl tej
1 dl Baileys
5 dkg barna cukor
1 vaníliarúd (vagy 1tk vaníliakivonat)
50dkg mascarpone (szobahőmérséleten)
5dkg fehér csokoládé
1 tojás
2 ek kristálycukor
a díszítéshez fehércsoki forgács
Először kikeverem a krémet: a tojássárgáját a 2 ek kristálycukorral fehéredésig keverem (elektromos keverővel). Hozzákeverem a szobahőmérsékletű mascarpone sajthoz. A szobahőmérséklet tényleg nagyon fontos, különben nem lehet simára keverni. A fehércsokit vízgőz fölött megolvasztom és szintén hozzákeverem a krémhez. A tojás fehérjét habbá verem és óvatosan beleforgatom a masszába. Felmelegítem a tejet a vanília kikapart magjaival és a rúddal, valamint a barna cukorral. Szép karamell színű lesz. Amikor forró, hozzáöntöm a Baileys-t. Egy nagy jénai, vagy tepsi, vagy tortaforma alját kirakom egy réteg babapiskótával. (Tehát akkora edény kell, aminek az alján elfér kb. 10-12 babapiskóta. )Meglocsolom a likőrös tej kb. felével, és várok pár másodpercet, hogy a piskóták jól beszívják. Amikor már puhák, lehet rendezgetni, meg még darabokkal kiegészíteni, hogy egyenletesen kitöltse az edény alját. Ekkor ráöntöm a krém felét. Ismét piskótaréteg következik, meglocsolva a folyadék másik felével (Itt jobb az a módszer, hogy a piskótákat egyesével beáztatom pár másodpercre a tejbe és úgy rakom le, hogy a folyadékot tényleg a piskóta szívja be és nehogy eláztassa a krémet.). Végül rákerül a krém másik fele, aminek a tetejét szépen elsimítom. 24 órára a hűtőben a helye, hogy jól összeálljon. Tálaláskor fehér csoki forgácsokkal díszítem a tetejét. Esetleg Baileys-t kínálok hozzá. Esetleg.
Sziasztok! Nagyon köszi az ötleteket. tényleg édességre gondoltam, de ezt nem írtam le egyértelműen. A fehércsokis tiramisu lesz a nyerő, nagyon jól hangzik! Viszont nagyon örülnék a citromos süti és a babapiskótás mámor receptjének! A többi receptet is elmentettem magamnak, egyszer azokat is kipróbálom. Cserébe én is küldök nektek egyet, narancsos hidegtál a neve, télen nagyon sokszor csináljuk, könnyű, gyors és nagyon finom. 2 pohár tejfölt 15 dkg cukorral 1-2 vaníliás cukorral simára keverünk. 2 csomag tejszínhabpótló port 3 dl hideg forralt tejjel habbá verünk. A habot lazán elkeverjük a tejföllel és belereszelünk 1 narancs héját. A tál aljára ebből teszünk egy réteget, majd apróra tört babapiskótát rakunk rá. (Szorosan egymás mellé a krémbe.) Megszórjuk apróra vágott naranccsal, erre újra egy réteg krém következik, majd piskóta, narancs…
Tetejére krém kerüljön. Kb. 4 narancs és 1 cs (20 dkg) babapiskóta kell hozzá.
23:26-os vagyok
Akkor leírom a 2 süti receptet nektek :-)
Citromos sütemény:
6 tojás
1 zacsi sütőpor
15 dkg p.cukor
8 evőkanál liszt
2-3citrom reszelt héja
2 evőkanál víz
ebből egy hagyományos piskótát kell sütni.
Krémhez:2 citrom reszelt héja és leve
1 kocka ráma
ízlés szerint p.cukor
2-3 dl tej
4 evőkanál liszt
A krémhez a vajat haborsa, fehéredésig keverjük a cukorral,ebbe belereszeljük a citrom héját. Egy kis lábasba beleszórunk 4 evőkanál lisztet és 2-3dl tejet és a citromok levét beleöntjük,csomómentesre elkeverjük és felfőzzük jó sűrűre.Ha TELJESEN!! kihűlt összekeverjük a vajas krémmel. HA MELEG A CITROMOS TEJES PÉP AKKOR KICSAPÓDIK A VAJ ÉS DARABOS LESZ!Ha ez megvan akkor a kisült ketté vágott piskótát megkenjük belül és kívül is,lehet még rá reszelni díszítésként citromot.
Ez egy laktató nagyon finom sütemény,nálunk szinte percek alatt elfogy.
Ha van vele kapcsolatban még kérdés,ami nem tiszta,szívesen válaszolok,bárkinek.
Ja és ezt a sütit ugyanígy meg szoktam csinálni,limeből(zöld citrom)vagy narancsból :-))
Még mindig a 23:26-os vagyok,
Babapiskótás mámor:
8 tojás
2 evőkanál víz
10evőkanál liszt
1 zacsi sütőpor
3evőkanál kakaópor
15 dkg porcukor
ebből egy csokis piskótát kell sütni,ajánlom,hogy használjatok hozzá sütőpapírt,így nem ég le,könnyű leszedni,és még a tepsid is tiszta marad. 180.on kell sütni,20-25 percig,tűpróbával kell ellenőrizni,hogy átsült-e,20 percig TILOS a sütőajtót kinyitni.
Krém:
2 zacskó vaníliás pudingpor
6dl tej
ebből egy nagyon sűrű pudingot főzünk,ízlés szerinti cukorral,bár én ezt nem csinálom édesre,mert a másik krémbe van cukor.
A másik krém: 1 kocka ráma,20 -25 dkg p.cukor,1 zacsi vaníliáscukor,0.5 vaníliaaroma.
Ha a puding kihűlt összekeverjük a 2 krémet,csak HIDEGEN szabad,különben kicsapódik a vaj.
A kisült és KIHŰLT piskótát kettévágjuk megkenjük a fele krémmel,majd rumaromába áztatott babapiskótákat teszünk rá,ezeket befedjük a maradék krémmel végül rátesszük a csokispiskóta másik felét.A tetejére csokoládés bevonat,krém kerül
20 dkg vaj,3 evőkanál p cukor,3 evőkanál forró víz.A végén még színes tortadarával is megszóróm a látvány miatt.
Ennek a sütinek jót tesz ha kb 6-8 órát áll,de az se baj ha egy éjjelt,hogy az ízek összeérjenek és a babapiskóta megpuhuljon.
Ez egy kiadós süti,jó magas és egyszerűen magáért beszél! :-))
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!