Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » A Svéd gombát milyen ételek...

A Svéd gombát milyen ételek mellé szokták enni?

Figyelt kérdés

Csináltam a múltkor, mert szerettem volna kipróbálni a receptet, és isteni finom lett. Én meg is ettem, de ettem mindenhez, szendvicshez, sültkrumplihoz :D De ez csak az én ferde ízlésem :)

Ha vendégeknek akarnám elkészíteni, mihez passzolna? Mihez szokták enni?

2012. nov. 26. 10:02
 1/6 anonim ***** válasza:
100%

Én speciel a svédgombát annyira imádom, hogy képes vagyok egymagába is megennyi 2-3 tányérral.

De köretnek szinte mindenhez jó. Sülthúshoz, rántott húshoz, stb.

2012. nov. 26. 10:22
 2/6 anonim ***** válasza:
100%

Minden sülthöz passzol, de önmagában főételként is megállja a helyét, pl egy szelet pirítóssal.

szendvicsekhez, sültkrumplihoz, tócsnihoz, fasírthoz, szóval mindenhez, kivéve a pörköltet:)

A svédasztal elengedhetetlen kínálata.

nem tudom melyik receptet használod, de nekem egydileg kialakítot van, mindig nagy siker, nemcsak szűk családi körben, hanem tágabb barátiban is.

2012. nov. 26. 10:38
 3/6 anonim ***** válasza:
52%
Ez hidegtálakhoz jo. Ha vendégeknek készited, ugy célszerü, hogy többféle hideg salátát, hideg sülteket, sült/fött halakat, szardiniát, esetleg sajtokat (szeletelve!), kenyérfélét készitesz az asztalra. Mindenki vesz, amit akar.
2012. nov. 26. 10:44
 4/6 anonim ***** válasza:
26%
A svédgomba NEM körités, hanem elöétel, magába szokás enni (leves helyett vagy elött), ez után külön szokás a föételt feladni.
2012. nov. 26. 11:35
 5/6 anonim ***** válasza:

Én úgy ismerem, hogy svédgomba saláta... tehát kinek-kinek ízlése, joga, hogy előételként, vagy főétel és köret mellé fogyasztja.

Mi sültek, és sültkrumpli mellé szoktuk fogyasztani, akár illik, akár nem...

2012. nov. 26. 18:04
 6/6 anonim ***** válasza:

Abban igazad van, hogy a neve svédgomba saláta, csak az, amit sokan nem tudnak, hogy máshol (nem MO-on) a saláta NEM savanyúságot jelent, hanem olyan ételt, ami többféle alapanyagból van összeállitva, rendszerint enyhén savanykás, pikáns izesitéssel és vagy ez a föétel (hússaláta, tésztasaláta, rizssaláta, fraciasaláta), vagy pedig elöétel.

De ettöl függetlenül mindenki úgy és ahhoz eszi, ahogy neki tetszik.

2012. nov. 27. 19:02

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!