Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Hogyan kell csinálni a spárga...

Hogyan kell csinálni a spárga krém levest?

Figyelt kérdés
2009. aug. 16. 15:57
 1/1 anonim ***** válasza:

Hozzávalók:

500 g spárga

30 g vaj

1,5 dl tejszín

1 tojássárgája

30 g liszt

4 dl víz

1 szárnyas-húsleves kocka

3 dl tej

cukor

citromlé


Elkészítés:

A spárgát meghámozzuk, fejét levágjuk és 1-2 cm-es darabokra vágjuk. A forrásban lévõ vízben a húsleveskockát feloldjuk, és a spárga héját megfõzzük benne. Leszûrjük, majd a levet sóval, cukorral ízesítve felforraljuk, és ebben fõzzük puhára a darabolt spárgát. A spárgafejeket külön fõzzük sós-cukros vízben.

A vajat felolvasztjuk, hozzáadjuk a lisztet, fehér habzásig hevítjük (fehér rántás). A tûzrõl levéve hideg vízzel és a tejjel felengedjük. A spárgalevest, - valamint a hozzá szûrt spárgafej fõzõlevet - ezzel besûrítjük, kiforraljuk, majd szitán áttörjük, utána ízesítjük sóval, cukorral, citromlével. A tejszínt a tojássárgájával elkeverjük, és az áttört leveshez adjuk, dúsítjuk.

Tálaláskor a tányérba vagy csészébe tesszük a fejeket, majd rámerjük a forró levest.

2009. aug. 16. 16:58
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!