Hogyan kell csinálni a spárga krém levest?
Hozzávalók:
500 g spárga
30 g vaj
1,5 dl tejszín
1 tojássárgája
30 g liszt
4 dl víz
1 szárnyas-húsleves kocka
3 dl tej
só
cukor
citromlé
Elkészítés:
A spárgát meghámozzuk, fejét levágjuk és 1-2 cm-es darabokra vágjuk. A forrásban lévõ vízben a húsleveskockát feloldjuk, és a spárga héját megfõzzük benne. Leszûrjük, majd a levet sóval, cukorral ízesítve felforraljuk, és ebben fõzzük puhára a darabolt spárgát. A spárgafejeket külön fõzzük sós-cukros vízben.
A vajat felolvasztjuk, hozzáadjuk a lisztet, fehér habzásig hevítjük (fehér rántás). A tûzrõl levéve hideg vízzel és a tejjel felengedjük. A spárgalevest, - valamint a hozzá szûrt spárgafej fõzõlevet - ezzel besûrítjük, kiforraljuk, majd szitán áttörjük, utána ízesítjük sóval, cukorral, citromlével. A tejszínt a tojássárgájával elkeverjük, és az áttört leveshez adjuk, dúsítjuk.
Tálaláskor a tányérba vagy csészébe tesszük a fejeket, majd rámerjük a forró levest.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!