Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Tojás feltörés?

Tojás feltörés?

Figyelt kérdés
Hogyan tudok gyorsan tojást feltörni. úgy hogy ne menjen bele állandóan a héj az edénybe?
2012. nov. 14. 20:01
 1/9 anonim válasza:
gyakorolni,gyakorolni,gyakorolni
2012. nov. 14. 20:02
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/9 anonim ***** válasza:
én általában úgy szoktam, hogy hegyes késsel a tojás tetején és alján csinálok egy-egy kb. 3 miliméter átmérőjű lyukat, kisöpröm a késheggyel a lyukról a tojáshéj-"szilánkokat", aztán az egyik lyukba gyengén belefújok, és a másik lyukon kiömlik a belseje. én csak a saját rántottámat csinálom így, mert máséba inkább nem fújok bele, de máshogy nem megy. :D egyszerű és hatásos módszer, de nem túl gyors.
2012. nov. 14. 20:25
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/9 anonim ***** válasza:
56%
Ha elég erősen ütöd a tál széléhez a tojást, akkor nem lesz sok apró héja.
2012. nov. 14. 20:30
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/9 anonim ***** válasza:
valami éles dologhoz üsd oda,és akkor nem fog belemenni a héja
2012. nov. 14. 20:42
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/9 anonim ***** válasza:

Én hozzáütöm valamihez, kicsit bereped, ott benyomom az ujjam, kettészedem a héjat. Nem szokott belemenni.


Ciganysongoku módszerét én a húsvéti festésre váró tojásokkal csináltam :D Na meg ha ép sárgája kell, akkor nem működik.

2012. nov. 14. 20:56
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/9 anonim ***** válasza:

ezt nézzétek, így kell gyorsan, könnyen szétválasztani a sárgáját a fehérjétől ... behaltam az ötleten, de király!

http://www.youtube.com/watch?v=pl0lz0J9A30

2012. nov. 14. 20:57
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/9 anonim ***** válasza:
tojást a markodba fogod, éles késsel határozottan "deréktájban" ráütsz, könnyen ketté tudod így szedni és kicsi a szilánk esélye.
2012. nov. 14. 21:16
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/9 anonim ***** válasza:

én úgy töröm, mint ő.


üvegezni sem kell, simán át lehet lötyögtetni egyik héjból a másikba, meg vissza, miközben a fehérje oldalt lefolyik

2012. nov. 14. 21:19
Hasznos számodra ez a válasz?
 9/9 anonim ***** válasza:

Na meg a szétesős sárgájákat nem lehet üvegezni, ezért kell(ene) egy másik edény felett tojást törni, ha a kajához fontos a fehérje-sárgája elválasztása.

Tükörtojáshoz pl. nem fontos, de csak jobb ha egyben marad. Ilyenkor záptojásszűrés miatt is jó, meg ha valaki héjat is potyogtat.

2012. nov. 14. 21:44
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!