Tojást feltörés előtt, ha főztök valamit megmossátok? És forró vízbe meg lehet mosni, vagy beindul a főzési folyamat, és az nem tesz jót?
Én sem mosom meg.
Ha főzöm, sütöm, úgyis elpusztul a baci, ha van rajta, sokkal inkább, mint a langyos vizes mosástól. Nyersen meg nem eszem tojást.
Amilyen viz a csapbol jön (alt. meg hideg), azzal megmosom, mosogatoruhaval attörlöm, majd ujra leöblitem, es hagyom megszaradni. Esetleg kicsit megtörlöm konyharuhaval, ha nem szarad meg fehasznalasig.
Mert barmilyen uj baci is belekerülhet.
Ha nem tudunk falurol tojast venni, a boltban vettet, amire datum, minden ra van nyomtatva, nem mosom meg, azt mar ugyis többször atmostak.
Csak felhasználás előtt mosom meg csapból jövő langyos vízzel.A kitojt tojás héján van egy természetes védőréteg, ha azt idejekorán lemossuk, akkor juthat be bactérium a szabaddá vált pórusokon át.
persze szaros tojást én sem teszek a hűtőbe, azt óvatosan letörlöm puha papírtörlővel.
Nem mosom.
Bevállalós típus vagyok....
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!