Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Tojást feltörés előtt, ha...

Tojást feltörés előtt, ha főztök valamit megmossátok? És forró vízbe meg lehet mosni, vagy beindul a főzési folyamat, és az nem tesz jót?

Figyelt kérdés
2012. okt. 29. 14:34
1 2
 1/18 anonim ***** válasza:
Hideg vizzel mosom meg. A tojást mindig hideg vízbe teszem fel főzni..Ha feltöröm akkor is megmosom..
2012. okt. 29. 14:37
 2/18 anonim ***** válasza:
74%
teljesen értelmetlen forró vízben mosni langyos is bőven jó!
2012. okt. 29. 14:38
 3/18 anonim ***** válasza:
90%
Nem szoktam megmosni... És még soha nem lett bajom.
2012. okt. 29. 14:40
 4/18 anonim ***** válasza:
93%
Én sem mosom,viszont tudom,hogy friss,mert kis túlzással a tyúk alól veszem.
2012. okt. 29. 14:45
 5/18 anonim ***** válasza:
73%
Csak akkor szoktam megmosni ha tyúkszaros.:)
2012. okt. 29. 14:46
 6/18 anonim ***** válasza:
Nem mosom meg, mert arra gondolok, a víztől csak feloldódnak a héjján a bacik, és utána belefolyik a kajába. Szárazon meg nem kerül bele, mivel a héj kidobásra kerül.
2012. okt. 29. 14:49
 7/18 anonim ***** válasza:
90%

Én sem mosom meg.

Ha főzöm, sütöm, úgyis elpusztul a baci, ha van rajta, sokkal inkább, mint a langyos vizes mosástól. Nyersen meg nem eszem tojást.

2012. okt. 29. 15:26
 8/18 anonim ***** válasza:
53%

Amilyen viz a csapbol jön (alt. meg hideg), azzal megmosom, mosogatoruhaval attörlöm, majd ujra leöblitem, es hagyom megszaradni. Esetleg kicsit megtörlöm konyharuhaval, ha nem szarad meg fehasznalasig.

Mert barmilyen uj baci is belekerülhet.

Ha nem tudunk falurol tojast venni, a boltban vettet, amire datum, minden ra van nyomtatva, nem mosom meg, azt mar ugyis többször atmostak.

2012. okt. 29. 16:39
 9/18 anonim ***** válasza:
64%

Csak felhasználás előtt mosom meg csapból jövő langyos vízzel.A kitojt tojás héján van egy természetes védőréteg, ha azt idejekorán lemossuk, akkor juthat be bactérium a szabaddá vált pórusokon át.

persze szaros tojást én sem teszek a hűtőbe, azt óvatosan letörlöm puha papírtörlővel.

2012. okt. 29. 18:00
 10/18 doboszoli ***** válasza:

Nem mosom.

Bevállalós típus vagyok....

2012. okt. 29. 19:21
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!