Palacsintat szeretnek sutni, recept?
Figyelt kérdés
Le irna valaki nekem reszletesen hogy csinaljam mert nekem sose sikerul2012. nov. 13. 13:18
1/3 anonim válasza:
Jobbra fent írd be a keresőbe, hogy palacsinta - sok hozzászólásból tudhatod meg a palacsintakészítés fortélyait.
De : 2 tojás, pici só, 2-3 ek. cukor, annyi púpos evőkanál liszt-ha fele rétes, akkor puhább lesz a pali- ahány palacsintát akarsz sütni. Felengeded szódavízzel/buborékos, és tejjel, kicsi olajat is önts bele. Egy habverővel simára kell keverni, s adagolni a tejet+vizet, amíg olyan krémszerű lesz, de azért folyós. Pihentetni kell egy kis ideig. Akkor az első sütésnél a pali.sütőbe kell olajat tenni, megvárni, míg felforrósodik, bele a massza, megvárni, míg nem ragad, hanem csúszkál már a palacsintasütőben, akkor megfordítani, és a másik oldalát is megszínesíteni.
2/3 anonim válasza:
Lényeges,hogy nagyon jó palacsintasütőd legyen.Nekem a TEFAL vált be.Én nagy adagban sütöm mert a párom 10esével eszi,és nekem nagyon ritkán nem sikerül.Szóval.:90dkg liszt, 6tojás,18dl tej,6dl bubis víz.Amennyi tojás annyi csipet só,és teáskanál cukor.Ebbe a mennyiségbe egy evőkanál olaj.Kezd azzal,hogy a tojásokat a cukorral,sóval a tej felével összekevered ,majd a lisztet szitálva adagolod apránként hozzá.Kapsz egy sűrű masszát és amikor ezzel megvagy szépen lassan öntözgesd hozzá a tejet.Pihenteted kb.fél órát és utána öntsd hozzá a bubis vizet amit már csak fakanállal óvatosan keverd bele.Öntsd hozzá az olajat is.Azért kell óvatosan keverni a bubis vízet,mert így nem kevered ki a szésavat belőle és ettől lesz könnyű a tésztád.Én minden sütésnél teszek egy pici olajat a sütőmbe,egy kis kenőtollal szoktam a teflonomat beolajzni.Én kettővel sütöm egyszerre.Amikor látom kezd megbarnulni a széle akkor sütőfalapáttal felszedegetem óvatosan körbe,majd alányúlok és gyors mozdulattal megfordítom.Én nem szeretem dobálva fordítgatni,nekem ez a módszer vált be.
3/3 anonim válasza:
Itt van pár palacsinta recept:
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!