Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Milyen jó Madártej receptetek...

Milyen jó Madártej receptetek van?

Figyelt kérdés
Egy olyat szeretnék ami jó krémes állagú és nagyon fini. Most nézegettem a neten de annyi van hogy megöregednék mire mindet kipróbálnám. Részletes receptet írjatok légyszi mert még sosem csináltam. Köszönöm szépen.
2009. aug. 13. 00:16
 1/4 anonim ***** válasza:
100%

Madártej recept


Hozzávalók:

1/2 l.tej,4 tojás,5 ek.p.cukor,1/4 rúd vanília.


Elkészítés:

Szélesebb lábosban felforraljuk a tejet,2 k.p.cukorral és vaníliával (vagy van.cukorral).A t.fehérjékből kemény habot verünk,kanalanként a fővő tejbe szaggatjuk.3 percig főzzük,majd megfordítva,a másik felét is főzzük.A habgaluskákat szűrőlapáttal kivesszük,a tejet pedig levesszük a tűzről.A 4 t.sárgáját 3 ek.cukorral habosra keverjük,a tejet,amelyben a habgaluskák főttek,átszűrve hozzáadjuk,és kis lángon vagy gőz fölött,állandóan keverve addig főzzük,amíg sűrűsödni nem kezd. A tűzről levéve tovább keverjük,míg egy kissé nem hűl,a vaníliarudat kivesszük.Ekkor üvegtálba öőntjük,és a galuskákat a tetejére rakjuk.Jól lehűtve tálaljuk.A galuskákat megtűzdelhetjük vékonyra vágott,hámozott mandulával is.Reszelt csokoládéval is meghinthetjük.

(Készíthetünk kávés-madártejet is a fenti módon,csak a főtt,erős feketekávét hozzá kell kavarni a t.sárgájához.)

2009. aug. 13. 05:43
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/4 anonim ***** válasza:
100%

Madár tej

Hozzávalók:

1,5 liter tej

6 tojás

15 dkg cukor

liszt

vanília


Elkészítés:

A tojásfehérjékből - 5 dkg cukorral - verj kemény habot. A tej felét forrald fel, majd a habból (egy evőkanállal) szaggass bele nagy galuskákat. Lassú tűzön főzd, s ha félig már "megszilárdult", óvatosan fordítsd át. Amikor kész, szedd ki, és tedd félre. Ezután öntsd hozzá a tejhez a másik felét is, tegyél bele egy (2-3 darabra tört) rúd vaníliát, egy csipetnyi sót, majd forrald fel. A tojások sárgáját dolgozd el a maradék cukorral és egy teáskanálnyi liszttel. Néhány kanálnyi tej hozzáadásával hígítsd fel ezt a keveréket, majd lassan csurgasd a tejbe. Kevergetve főzd, míg kissé be nem sűrűsödik. Akkor húzd félre (szedd ki belőle a vaníliát), hagyd kihűlni, majd tedd a tetejére a galuskákat, s a tálalásig jól hűtsd be.

2009. aug. 13. 05:44
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/4 anonim ***** válasza:
100%
ÚÚÚ csajok asszem csinálok ma én is!Imádom, köszi hogy leírtátok!
2009. aug. 13. 10:24
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/4 A kérdező kommentje:
Nagyon szépen köszönöm.
2009. aug. 13. 20:57

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!