Honnan tudnám elsajátítani a tortakészítést?
Úgy szeretnék hasonlóakat kreálni, de nem tudom hogyan kezdhetnék neki?
Vagy hogy ezek hogy készülnek egyáltalán?
Olyan jó lenne itthon házilag megtanulni. Egy pár ismerősöm csinálja őket, de biztos, hogy ők sem tanulták szóval biztos van remény..:D
A Fondantos bevonat szerintem nem könnyű. Én kb. 3 éve sütök aktívan tortákat (na jó évi 10-15 db. minden fajta alkalomra), de ebbe még nem vágtam a fejszémet. Igaz, lehet hogy nem is fogom. Mert bár nagyon-nagyon szépek, ízre ez csak cukormáz a tetején, ami belül van, az a "lényeg".
Én nászajándékba kaptam Lajos Mari- Hemző Károly 66 torta c. könyvét.
Abban lépésről lépésre van minden leírva, képekkel illusztrálva. Nekem nagyon bejött.
Benne vannak a klasszikus torták receptjei is, és sok minden más.
Álmom, hogy az összeset megsütöm egyszer. :o)
Nagyon tudom ajánlani.
De, a fondanthoz is találtam már egy oldalt, ha meglelem, belinkelem.
Na itt van.
Amúgy ezt az egész oldalt nagyon szeretem, de itt nem a szerző írta a recepteket, csak gyűjtötte, ezért van olyan, ami nincs agyonrészletezve, és ahhoz hogy jó legyen, már kell némi gyakorlat.
Szia!
Én sem tanultam, és ez az első tortám, amit most a párom szülinapjára sütöttem: [link]
A tetején marcipán van. A fondant is jó lehet, de az csupa cukor. (a marcipánnak fele mandula, fele cukor.) Sima piskótalapot sütöttem, csoki krémmel töltöttem. A marcipánt színeztem Tesco-s festékkel. Azt hiszem darabja 78 Ft volt. A marcit az Aldiban vettem, 399 Ft volt egy 200g-mos darab. Mivel elég nagy a tortám, így csak a teteje bevett 4 darabot belőle. Jó vékonyra kinyújtottam színezés után, és a sodrófa segítségével rásímítottam a tetejére. A tó színes zselatinból volt. A díszeket marcipánból formáltam, kézzel. Nem volt nagy ördöngősség, de ilyen jó végkifejletre én sem számítottam:-) Csak bátorítalak, hogy fogj bele nyugodtan, nem kell mindenhez szakértőnek lenni:-)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!