Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Van valaki aki ért a pizza...

Van valaki aki ért a pizza sütéséhez?

Figyelt kérdés
Megtudja mondani valaki miért keményedik ki a pizza teteje a belseje meg nyers marad! Pedig 280/300fokon sütöm!Sok az élesztő vagy kevés?Mi a jo pizzatészta recept?
2012. okt. 27. 13:39
 1/4 anonim ***** válasza:
Én csak 150 fokon sütöm légkeveréssel.
2012. okt. 27. 13:51
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/4 anonim ***** válasza:

1 élesztőt 1 deci cukros tejben felfuttatsz


fél kocka vajat,1 kistejfölt, 1 tojást összekeversz,bele a felfutott élesztő,majd annyi liszt amivel még puha (bő fél kiló)

Összegyúrod,megkeleszted,formázod és teszel rá ami tetszik,és előmelegitett sütőben megsütöd.

Nekem nincs hőfokos sütőm,de nem teljes lángon megy,csak 2/3-ig,és ne tedd túl alulra,ugy megég.

2012. okt. 27. 13:55
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/4 bumbi02 ***** válasza:

A pizzatészta, kb egy egyszerű kenyér tészta. Liszt, víz, élesztő, só, + olaj. (én 60dkg liszthez, 3 deci vizet, 1 deci olajat, csapott kávéskanál sót, és 2-3 dkg élesztőt teszek)


A pizzát minél magasabb hőfokon kell sütni, tehát a 280-300 az megfelel. (egy kemencében sült pizza kb 480-500 fokon sül, 3-4 perc alatt)



Ha túl vastagra csinálod a pizzatésztát, és nincs rendesen megkelesztve, akkor elképzelhető, hogy a vastagság miatt nem sül át, én 30dkg tésztából szoktam csinálni egy 28-32 cm-es pizzát, 1-2 mm vékonyra, és így át is szokott sülni. (Itthon légkeveréses sütőben 220 fokon sütöm 5-6 percig maximum, de igazából figyelem h mikor lesz szép színe a szélének illetve a sajtnak).

2012. okt. 27. 13:59
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/4 anonim ***** válasza:

Nem vagyok szakértő, de szoktam sütni pizzát. én gázsütőben sütöm, de 180 foknál nem magasabb hőfokon.

20 percig nem nyitom ki a sütő ajtaját, addigra általában kész is. alul ropogós felül a feltét alatt puha, nagyon kellemes állagú.

Amit én kaptam receptet, és követek azóta is.

40 deka liszt, egy csomag élesztő kb másfél deci kevés cukros tejben felfuttatva.egy kávéskanál só, olaj pár kanállal és langyos víz még, ha szükséges a gyúráshoz.

a sózott lsiztbe belekeverem az élesztőt, kb 3-4 ek. olajat, 3-4 ek. langyos vizet és elkezdem összegyúrni. hamar elválik az edény falától.ekkor jól kidolgozom, hogy rugalmas tészta legyen. az olaj és a langyvíz mindig ott van, ha kell, még teszek bele.

letakarom, és meleg helyen hagyom kelni. duplájára nő, nagyon könnyű. kettéveszem, és két közepes tepsi méretűre nyújtom.olajozott sütőpapírt teszek a tepsibe és abba nyomkodom bele,hogy egy kis pereme is legyen. rá a pizzaszósz, a feltét, végül a sajt.

forró (180 kb) sütőbe teszem, és, ahogy már írtam 20 percig nem nyitom ki.ha kell még egy 5 perc, akkor tovább sütöm, ez feltétfüggő.

nekünk ez nagyon bejött, így szeretjük. nem vékony, nem vastag, pont jó:)

2012. okt. 27. 18:19
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!