Milyen alapanyagok kellenek az almakompóthoz?
Figyelt kérdés
3 közepes piros almához mennyi cukor,szegfüszeg,fahéj kell?ÉS még egy kérdés mikor kell ezeket bele tenni?
Hidegen vagy ha már forr?Köszönöm a válaszokat.
2012. okt. 23. 22:57
1/4 anonim válasza:
Én így szoktam:
Meghámozom az almát, (mondjuk 3 közepes, pirosat :D)kisebb kockákra darabolom.
Beleteszem egy lábasba és hideg vizet öntök rá. Kb. kétszer annyit, mint, ami ellepi, mert a fiam és én az almát, a férjem a levét szereti. Én rögtön teszek bele egy kis cukrot, kb. 2evőkanállal, 5-6 szem szegfűszeget (teatojásban)és egy jó nagy csipet fahéjat.
Mikor kész, akkor kiszedem a szegfűszeget.
2/4 anonim válasza:
Én is így csinálom, de három kanál cukorral, és két karika héjas citromot is teszek bele. nagyon kellemes ízű lesz.nekem nincs teatojásom, de nem zavar az a pár szem szegfűszeg.egyszerre hidegvízben teszem fel.
3/4 anonim válasza:
Én annyi vizet öntök a feldarabolt almára hogy éppen ellepje, és legalább 3 kanál cukrot, 1 cs vaníliás cukrot, mokkáskanál fahéjat és fél citrom héját(vékonyan belehámozva) teszem bele.Szegfűszeg sosincs itthon úgyhogy azt nem teszek bele, viszont ha van mézeskalács vagy forralt bor fűszerkeverékem akkor egy csipettel megbolondítom.
4/4 anonim válasza:
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!