SOS, a muffint melegen vagy hidegen lehet jobban kiszedni a formából, ha nincsenek kis papírkák alatta?
A legjobban akkor jönneki ki, ha miután kiszedted a sütöböl, kb 5-10 percet vársz és utána próbálod meg.
Egész forrón néha szétesnek, kihülve meg hozzátapadnak a formához. Mellesleg én soha nem teszek bele papirt, mert utálom, ha úgy keii "kirágni" a papirból a sütit.
legközelebbre, hogy biztos légy. a tepsit vizes konyharuhára tedd, és hagyd pár percig. pára keletkezik, és simán elengedi a tészta tepsit , akár papíros, akár sima.
minden sütire érvényes.
Én sem szeretem, ha ki kell rágni a papírból.
Ezért én úgy szoktam csinálni, hogy réteslapból kivágok köröket (amekkora a sablon papír kiterítve) és arra teszem a tésztát amit aztán a kivajazott formába dobok.
(bőven elég egy réteget tenni a réteslapból.)
Amikor beleteszem, nem tölti ki teljesen a formát, de ahogy sül, úgy szépen kinyomja oldalra magát. És így a "papír" is ehető.
Ha sütés után még felül kicsit kilóg a réteslap, akkor
simítsd végig a kezed rajta, és simán letörik.
Úgy fog kinézni, mintha nem is lenne rajta papír.
Köszönöm mindenkinek!
Utolsó, ez jól hangzik, de jelenleg nem vagyok olyan "időmilliomos", hogy réteslapból szabdaljak karikákat.
Majd nyugdíjas koromban kipróbálom. :o)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!