Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Nagyon nagyon csokis süti...

Nagyon nagyon csokis süti receptet írnátok?

Figyelt kérdés
2009. aug. 6. 23:40
 1/5 anonim ***** válasza:

ha nagyin nagyon csokisat akarok enni full csokis muffint csinálok sima natur muffint csinélj meg tésztájába keverj kako port és törj bele sok sok csokit

és mikro kész még fehér csokival vagy sima csokival öntsd le a tetjét

iszonyat finom 200at is megtudnék enni belőle (L)

2009. aug. 6. 23:43
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/5 A kérdező kommentje:
Köszi! Rengeteg félét sütök, de csokisat nem igazán. Uncsihugcsim pedig valami nagyon csokisat szeretne enni. :)
2009. aug. 6. 23:47
 3/5 anonim ***** válasza:

6 tojás

9 dl cukor

habverővel összevered


45 dkg olvasztott margarin

4,5 dl víz

összekevered


7,5 dl liszt

3 evőkanál vaníliacukor

4,5 teáskanál sütőpor (1 tasak)

10 evőkanál kakaópor (lehetőleg Holland, sötét, vöröses)

összekevered


Aztán ezt a három részt összekevered egymással (a habverővel) felváltva a szárazat és a vizeset, értelemszerűen.

170 fokon sütöd 45-50 percig, amíg jó lesz.


A tetejére tehetsz olvasztott csokit, vagy:

10 dkg olvasztott margarin

3 dl porcukor

1 evőkanál vaníliacukor

4 evőkanál kakaópor

5 evőkanál tej

összekevered ezeket, rákened a süti tetejére


Egyszerű, gyors és finom.

2009. aug. 7. 00:21
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/5 anonim ***** válasza:

Az én nagyon csokis kedvenc sütim a Brownies! Nagyon gyorsan elkészíthető és az élmény ami utána marad:-)))))

10 dkg étcsoki ( általában jó minőségűt választok 60-70 %-ost )

10 dkg liszt

10 dkg cukor

2 dkg kakaó ( én a holland kakaóra esküszöm!!! )

1/2 teáskanál sütőpor

2 teáskanál neszkávé

2 nagy tojás

1 dl semleges ízű olaj

1 marék dió


Ét csokit apró darabokra vágom, hozzáadom a lisztet, cukrot, kakaót, sütőport. Egy másik tálba feloldom a neszkávét 1 evőkanálnyi langyos vízbe, hozzáadom a tojásokat, az olajat és kézi habverővel összekeverem.

A lisztes egyveleget hozzáadom és fakanállal összekeverem.

24 centis nem túl magas, fodros szélű, kivajazott tortaformába simítom, megszórom apróra vágott dióval és mehet a kb. 175 fokra előmelegített sütőbe. Kb. 18-20 percig sütöm.

A végeredmény egy nagyon csokis süti amit én legjobban langyosan szeretek mert olyankor a megolvadt csoki párosul a csokis tésztával és egy kis tejszínhabbal mert azt ki nem hagynám a tetejéről!

Jó étvágyat:-)

2009. aug. 7. 08:09
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/5 anonim válasza:

Hozzávalók:

• 26 dkg étcsokoládé

• 10 dkg vaj

• 4 tojás

• 30 dkg cukor

• 2 csomag vaníliás cukor

• 14 dkg liszt

• 10 dkg darabolt dió

Elkészítés:

A sütôt 180 fokra előmelegítjük. Felolvasztjuk az étcsokit a vajjal. Közben összekeverjük a tojásokat a cukorral és a vaníliás cukorral, majd a csokoládéhoz adjuk. Beleszitáljuk a lisztet, végül belekeverjük a darabolt diót. Ez a mennyiség egy kisebb tepsihez elég /legalábbis ha magasra szeretnénk/. Kb. 20 perc alatt készre sütjük.

Ennél a sütinél az a lényeg, hogy még tapadjon a fogpiszkálóhoz! Hülés közben kicsit úgyis szilárdul. Mikor még langyos, vaníliafagyival és csokiöntettel tálaljuk /de anélkül is percek alatt elfogy én így csinálom a browni-t :)

2010. máj. 13. 20:11
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!