Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Az élesztőben mi van?

Az élesztőben mi van?

Figyelt kérdés
2009. aug. 6. 22:11
 1/3 anonim ***** válasza:
88%
Élesztőgomba. Más nem.
2009. aug. 6. 22:13
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/3 anonim ***** válasza:
100%

Saccharomyces cerevisae

Drapp színű, rugalmas tapintású, kagylós törésű, jellegzetes ízű és szagú, egysejtű gombák tömege.


Kémiai összetétele [szerkesztés]


* víz 73% – 75%

* fehérje 13%

* kisebb mennyiségben ásványi anyagok, zsiradék, szénhidrát, vitamin (B,E), zimáz enzim


100 g friss élesztő vitamin- és ásványianyag-tartalma:


B1 0,37–0,56 mg, B2 1,17–1,7 mg, B6 1,1–1,14 mg, Kálium 610 mg, Nátrium 16 mg, Kalcium 13–16 mg, Magnézium 31 mg, Foszfor 340 mg.

2009. aug. 6. 22:14
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/3 A kérdező kommentje:

köszi, szóval liszt nincsen benne.Csakmert lisztérzékeny vagyok.

14/L

2009. aug. 6. 22:51

További kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!