Az élesztőben mi van?
Figyelt kérdés
2009. aug. 6. 22:11
2/3 anonim válasza:
Saccharomyces cerevisae
Drapp színű, rugalmas tapintású, kagylós törésű, jellegzetes ízű és szagú, egysejtű gombák tömege.
Kémiai összetétele [szerkesztés]
* víz 73% – 75%
* fehérje 13%
* kisebb mennyiségben ásványi anyagok, zsiradék, szénhidrát, vitamin (B,E), zimáz enzim
100 g friss élesztő vitamin- és ásványianyag-tartalma:
B1 0,37–0,56 mg, B2 1,17–1,7 mg, B6 1,1–1,14 mg, Kálium 610 mg, Nátrium 16 mg, Kalcium 13–16 mg, Magnézium 31 mg, Foszfor 340 mg.
3/3 A kérdező kommentje:
köszi, szóval liszt nincsen benne.Csakmert lisztérzékeny vagyok.
14/L
2009. aug. 6. 22:51
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!