Romlott lehet a hús?
Figyelt kérdés
A fagyasztóból vettem elő két csomag marha darált húst. Forró vízben olvasztottam ki, de nem volt időm megvárni, amíg teljesen kiolvad. Félig fagyott állapotában kezdem meg a pirítást. Hosszában ketté törtem és láttam, a hús belsejében egy 1,5 centi átmérőjű barna sáv van. Nem a forró víztől barnult be, mert a külseje nem volt olyan. Ez most mi lehet?2012. okt. 12. 12:52
1/7 anonim válasza:
Ahogy a hús kiolvad, enged ilyen véres levet. Na a külső része ezt kiengedte, ahogy felolvadt, de a belső rész nem, mivel még fagyos volt. Amúgy meg húst felengedni hideg vízben kell, mert a forróvíz árt neki.
2/7 anonim válasza:
Nem lehet baja, ha nem éreztél semmi szagát. a romlott hús nagyon büdös.
és most, hogy főzöd, most is éreznéd, ha valami problémája lenne.
3/7 anonim válasza:
A külseje a hősokktól, amit a forró víz okozott, kivilágosodott, azért látod a fagyos részt barnábbnak.
Ne aggódj, nem lesz rossz.Ahogy összepuhulnak, egyenletes színe lesz.
4/7 A kérdező kommentje:
A húshoz képest viszonylag nagy csomagolásban volt, jó erős fóliával a tetején. Kicsit sem világosodott be a külső része, ezért csodálkozom, hogy a belsejében van egy barna sáv, aminek kb olyan a színe, mint a mcdonalds-os húspogácsának. Amúgy szaga tényleg nincs, főzés közben sem.
2012. okt. 12. 13:24
5/7 A kérdező kommentje:
Ja és az a barna húsrész még kemény, fagyos volt.
2012. okt. 12. 13:27
6/7 anonim válasza:
Nyugi 24 órán belül kiderűl romlott volt-e vagy sem:-)
De ahogy írták is,ha nincs szaga,akkor valószínűleg nincs baja.
Jó étvágyat.
7/7 A kérdező kommentje:
13:56 Én is ettől félek! :)
2012. okt. 12. 14:15
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!