Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Darált húsról honnan tudom,...

Darált húsról honnan tudom, hogy romlott?

Figyelt kérdés
Elv. 10-éig jó, az van a csomagoláson, most megcsináltam, de miközben főztem olyan fura szaga volt. A színe normális volt. Most akkor romlott?
2012. ápr. 9. 19:43
 1/9 anonim ***** válasza:

ha fura szaga van akkor biztos hogy nem jó! inkább ne használd fel!

mivel holnap már le is járna,így még gyanúsabb,hogy már megromlott..

2012. ápr. 9. 19:49
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/9 doboszoli ***** válasza:
70%

Hát ezt benézted!

Soha ne vegyél olyan darált húst, amit nem a szemed előtt, az általad kiválasztott húsból daráltak, bármilyen csábító is az ára.

Az, hogy a "fura szaga" mellett megeszed-e, a Te döntésed, én kidobnám.

2012. ápr. 9. 19:50
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/9 anonim ***** válasza:

doboszoli


Darálok neked a szemed előtt olyan húst, hogy mégsem azt kapod, amit kértél! /40-60 dkg. között maradhat a daráló csövében, ha ügyes a hentes/.

Alap, hogy megszagolom a darálthús, és ha nem aznap használom fel, akkor lefagyasztom.

2012. ápr. 9. 19:57
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/9 anonim ***** válasza:

ha csomagoltat vettél, a védőgáztól is lehet fura szaga.

már próbáltam én is, de soha többet.

hentesnél meg látom, hogy mit darált előttem, és bízom benne, hogy nem a tegnapi maradékot tolja nekem...

amúgy , ha valóban büdös, akkor borzalmas, szóval nem hiszem, hogy én nekiállnék bármit is főzni belőle.

2012. ápr. 9. 20:05
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/9 anonim ***** válasza:
A fura szag lehet attól is hogy kan disznó húsa keveredett bele.Az egész más mint a romlott hús szag, de igazán büdi az is, és igen a védőgáz is furcsa szagot adhat.Azzal nincs semmi baj, csak felbontás után hagyni kell kiszellőzni a húst, azaz nem rögtön a kajába rakni.Ja aki egyébként vonakodik a védőgáztól annak elárulom, hogy a hentesnél amit a szemed előtt darálnak az is lehet védőgázas csomagolásból került ki...sőt majdnem biztos.
2012. ápr. 9. 20:32
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/9 anonim ***** válasza:
ha nem friss hús illata van, hanem büdös,tehát ha nyersen mikor beleszagolsz nem ennéd meg akkor dobd ki. Meg ha a zacsiban túl sikamlós lesz az sem jó
2012. ápr. 9. 21:06
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/9 doboszoli ***** válasza:

qkker!

Elhiheted, hogy láttam már közelről friss húst, meg állottat, sőt büdöset is.(anélkül, hogy értelmetlen vitába akarnék kezdeni)

A darálóba meg tudunk egyezni 4-6 deka maradékban, jelenleg is azzal dolgozunk.(mármint iparival)

Nem kárörömből mondtam a kérdezőnek amit mondtam, hanem tanácsként, amit nem kötelező megfogadni...

2012. ápr. 10. 06:16
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/9 anonim ***** válasza:
Legjobb a kiválasztott friss húst hazavinni, és a jó kis szovjet ötös húsdarálón ledarálni. kicsit macerásabb,de megéri.én kezdek visszatérni eme "ősi" módszerhez.
2012. ápr. 10. 06:58
Hasznos számodra ez a válasz?
 9/9 anonim ***** válasza:
50%

"A darálóba meg tudunk egyezni 4-6 deka maradékban,"


Csak egy utolsó OFF:


másfél évig voltam hentes -igaz még az átkosban, de a darálók nem változtak-, hidd el, ha meg van tömve a cső, akkor a 40-60 deka simán benne van.


ON:

Az viszont jogos, hogy a fura szagút kukába.

utolsó javaslata verhetetlen valóban azt darálod, amit vettél.

2012. ápr. 10. 11:28
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!