Marcipánt fehéríteni lehet úgy hogy porcukrot gyúrok hozzá?
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz1.png)
ha veszel marcipánt meg formixet/K2-t/psz masszát is és 1-1 aránycan összegyúrod, kapsz egy törtfehér, jó állagú, valamennyire mandulaízű bevonóanyagot
fondant: víz+cukor felfőzve (mignon áthúzásra használatos pl)
tragant: többnyire por formában található, drága. nem figurákhoz használják hanem versenymunkákhoz, mivel hamar kiszárad, ezért lehet rá festeni, tartós stb.
a marcipánfigura meg marcipánfigura. a Szamos sem égetné magát cukormasszával
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz1.png)
A targant valóban por formájában is kapható, de mint adalékanyag amit a targant masszához tesznek, de mint írtam házilag is készíthető különös hozzávaló nélkül.Farkas Vilmos cukrász blogjában is vagy egy bejegyzés ahol egy egyszerű targantmassza receptjét írja le.Talán ez még jobb is mint amit elsőnek linkeltem mert abba borkősavat írnak és attól iszonyat büdös amíg ki nem szárad teljesen.Legközelebb én is a vilmos félét fogom kipróbálni.Ez kizárólag figurák virágok készítésére jó.
A bevonáshoz a formix vagy unidec vagy az otthoni NYÚJTHATÓ fondant a jó.Ez nem keverendő össze az előttem írt folyékony fondanttal.Az teljesen más és másra is való!!!
A szamos nem tudom hogy jön ide, az egy más kategória, itt házi készítésű tortákról és díszekről van szó.....
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz1.png)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!