Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Marcipánt fehéríteni lehet...

Marcipánt fehéríteni lehet úgy hogy porcukrot gyúrok hozzá?

Figyelt kérdés
Elég sárás a natúr marcipán massza amit vettem, de nekem fehérre lenne szükségem. Ha gyúrok hozzá porcukrot fehérebb lesz? Nem fog töredezni ha túl sok benne a cukor?

2012. okt. 10. 16:22
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:
Szerintem a szinén nem fog változtatni a porcukor.
2012. okt. 10. 16:26
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/14 anonim ***** válasza:
Porcukorral nem lesz fehér.
2012. okt. 10. 16:29
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/14 A kérdező kommentje:
Akkor nem tudom elképzelni a cukrászdai marcipánfigurák meg bevonatok mitől olyan hófehérek :-(
2012. okt. 10. 16:38
 4/14 anonim ***** válasza:
Próbálj meg porcukrot és nagyon pici (1 mokkáskanál) tojásfehérjét hozzágyúrni.
2012. okt. 10. 17:07
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/14 anonim ***** válasza:

Sokan szeretnének például esküvői tortához fehér marcipánt használni. A marcipán sajnos a mandula miatt mindig enyhén sárgás, drapp színű lesz. Ilyenkor érdemes inkább fondantot használni, vagy kapható már fehér festék, amivel a marcipánt is fehérre tudjuk színezni.


Szóval fehér festékkel színezik.

Cukrász boltokban lehet venni.

2012. okt. 10. 17:24
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/14 anonim ***** válasza:
Lehet venni folyékony és por állagú festéket is.
2012. okt. 10. 17:26
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/14 anonim ***** válasza:
50%

A valódi marcipán sárgásfehér.Ezen nem változtat a porcukor, mivel a mandula mag színe ilyen.A hófehér bevonat marcipán helyettesítő masszából van, amit tudsz venni készen vagy készíthetsz te magad is.Ez a fondant.Keresd a neten a nyújtható fondant recepteket.Lényegében porcukor kevés margarin zselatin és méz összegyúrásából van és a porcukor hófehérsége köszön vissza.De ennek is van egy nagyon enyhe tört színe ami a méz és a margarin színéből adódik.A figurák szintén ebből az anyagból készülnek vagy az úgynevezett targantból.Na az hófehér.Azt is készíthetsz otthon.

[link]

[link]

[link]

[link]

2012. okt. 10. 17:29
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/14 anonim ***** válasza:

Az tragant.

Csinálnak marcipánból is fehéret.

A marcipánfigurákból is a fehér részek marcipánból vannak.

A fondant és a marcipán között érezhető a különbség.

A fehér marcipánt a cukrászok és a készítők, gyárak meg tudják oldani.

2012. okt. 10. 17:49
Hasznos számodra ez a válasz?
 9/14 anonim ***** válasza:
*marcipánfigurákon.
2012. okt. 10. 17:50
Hasznos számodra ez a válasz?
 10/14 anonim ***** válasza:

Jól mondják. A marcipán tört fehér a mandula miatt. Amit a cukrászdákban használnak azok bevonó masszák. Különböző néven futnak és hófehérek. Mandulát sosem láttak. A figurák is álltalában ilyenből vannak ritka az h festéktől lenne hőfehér. Épp a fehérsége miatt használják ezt. Na meg mert olcsóbb mint a marcipán.

Szóval választhatsz h marcipán v fehér szín

2012. okt. 10. 18:10
Hasznos számodra ez a válasz?
1 2

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!