Marcipánt fehéríteni lehet úgy hogy porcukrot gyúrok hozzá?
Sokan szeretnének például esküvői tortához fehér marcipánt használni. A marcipán sajnos a mandula miatt mindig enyhén sárgás, drapp színű lesz. Ilyenkor érdemes inkább fondantot használni, vagy kapható már fehér festék, amivel a marcipánt is fehérre tudjuk színezni.
Szóval fehér festékkel színezik.
Cukrász boltokban lehet venni.
A valódi marcipán sárgásfehér.Ezen nem változtat a porcukor, mivel a mandula mag színe ilyen.A hófehér bevonat marcipán helyettesítő masszából van, amit tudsz venni készen vagy készíthetsz te magad is.Ez a fondant.Keresd a neten a nyújtható fondant recepteket.Lényegében porcukor kevés margarin zselatin és méz összegyúrásából van és a porcukor hófehérsége köszön vissza.De ennek is van egy nagyon enyhe tört színe ami a méz és a margarin színéből adódik.A figurák szintén ebből az anyagból készülnek vagy az úgynevezett targantból.Na az hófehér.Azt is készíthetsz otthon.
Az tragant.
Csinálnak marcipánból is fehéret.
A marcipánfigurákból is a fehér részek marcipánból vannak.
A fondant és a marcipán között érezhető a különbség.
A fehér marcipánt a cukrászok és a készítők, gyárak meg tudják oldani.
Jól mondják. A marcipán tört fehér a mandula miatt. Amit a cukrászdákban használnak azok bevonó masszák. Különböző néven futnak és hófehérek. Mandulát sosem láttak. A figurák is álltalában ilyenből vannak ritka az h festéktől lenne hőfehér. Épp a fehérsége miatt használják ezt. Na meg mert olcsóbb mint a marcipán.
Szóval választhatsz h marcipán v fehér szín
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!