Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Egyszerű, de nagyszerű vendégv...

Egyszerű, de nagyszerű vendégváró főtt étel tippeket tudnátok nekem adni?

Figyelt kérdés

Olyat, ami tényleg nem nagy kunszt és nem rántotthús :), olcsóbb típus és szülinapi alkalomhoz illő. 2 gyerek, 6 felnőtt lesz.

Köszönöm!

2012. okt. 10. 09:35
1 2 3
 11/22 anonim ***** válasza:

Jah, már tudom.

[link]

Ezt akartam belinkelni, a diós rizs előtt, csak nem másoltam ki rendesen és a fasírt maradt ott.

2012. okt. 10. 11:02
 12/22 anonim ***** válasza:

Gombás töltelékkel, aszaltszilvával töltött nagy sertés vagy pulykahús szelet felgöngyölve, baconba tekerve.mellé petrezselymeskrumpli, krumplipüré, vagy a gyerekek kedvéért hercegnőburgonya.

Elé egy finom raguleves, sok zöldséggel, esetleg még májgaluska is mehet bele.

desszert palacsintatorta, vagy valami pohárkrém pl vaniliás rizspuding gyümölcsökkel, tejszínhabbal.

2012. okt. 10. 18:25
 13/22 anonim ***** válasza:
Házi pizza, csirke nyársak, sajtos tejfölös csirke
2012. okt. 10. 20:44
 14/22 A kérdező kommentje:
nagyon köszönöm, most már csak döntenem kell, nem vagyok egy nagy szakács... :)
2012. okt. 11. 06:37
 15/22 A kérdező kommentje:
mi az a hercegnőburgonya?
2012. okt. 11. 06:37
 16/22 anonim ***** válasza:
2012. okt. 11. 06:40
 17/22 anonim ***** válasza:
Szerencsére kisegítettek, így mostmár tudod. tényleg nagyon mutatós, a gyerekeknek nagyon fog tetszeni, és persze nagyon finom is.
2012. okt. 11. 09:03
 18/22 anonim ***** válasza:

Ha még nem döntöttél a sok jó ötlet közül, még valamit a figyelmedbe ajánlok. lehetne rántott palacsinta is, egyik hagyományos darált pörkölttel töltve,a másik, házilag készített csirkemájpástétommal.24 palacsinta kb elég lenne, felesben megtöltve. kb 60 deka disznócomb, vagy akár valami csirkecombfilé, mell, elég lenne a pörköltöshöz, egy csomag fagyos fél kilós máj pedig a májashoz.

a pástétom is nagyon egyszerű, hagymán meg kell sütni a kiolvadt letisztított májat, finoman fűszerezni borssal, majorannával. közben főzni pár keménytojást, azt is utána darálni. mustárral sóval ízesíteni, kis tejföllel lazítani.

a palacsintákat megkenni, feltekerni, a két végüget bedugni és hagyományosan panírozva kisütni. akár előző nap is elkészíthető, csak frissen ki kell sütni.

bármilyen krumpliköret illik hozzá, de rizibizi, vagy mexikóis esetleg kukoricás rizs is.

ecetes-lilahagymás, vagy majonézes krumpli is passzol hozzá.

gyors édesség pl a gesztenyepüré, vagy egy piskótából somlói galuska.

2012. okt. 11. 09:54
 19/22 anonim ***** válasza:

Azért kaptál itt egész egyszerűen elkészíthető kaja-ötleteket is, nem feltétlenül kell a legbonyolultabbat asztalra tenni. Az egyszerű, mindig nagyszerű!

Ha viszont valamiben elakadsz, nyugodtan kérdezzél, akár priviben is, túl a 60-on, 50 éves főzési tapasztalattal bízzunk benne, hogy összehozzuk azt az ünnepi ebédet!

Mikor lesz? Szombaton, vasárnap?

Majd írd ide, hogy végülis mit döntöttél, mit fogsz főzni, és ha akarod, akkor előre "felkészülünk" az elkészítési módját illetően! :))))

2012. okt. 11. 10:01
 20/22 A kérdező kommentje:

köszönöm!

a rántott palacsinta és a baconba göngyölt husi nagyon fincsi,de kell hozzá a kézügyesség szerintem. Még este kitalálom és rákészülök. :)) amúgy szombaton lesz :)

majd írok,hogy hogyan sikerült! köszönöm! :)

2012. okt. 11. 11:04
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!