Húslevesbe ha tejfölt rakok az milyen lesz?
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz1.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz0.png)
Szerintem nem illene bele tejfölös íz.
Káposztalevesekhez jó, vagy amiben van az is, pl. borscs, de egyéb leveshez nem.
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz0.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz0.png)
Nem csak káposztás levesekbe jó a tejföl.
Példának okáért én a tárkonyos ragulevest tejföllel csinálom, nem tejszínnel - és az tulajdonképpen csirkeleves tejföllel meg tárkonnyal - igaz, savanyítani is kell citromlével.
+ Ezen kívül is vannak tejfölös levesek, bab, krumpli, karfiol stb.
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz1.png)
Egy történet.
Anno olasz vendégvadászok kértek estére "igazi ungarise" húslevest.
A lelkem beleadva összeraktam házi tyúkból, marhából, sertés csontból, tél lévén aranyáron vásárolt friss zöldségekből egy valódi eszenciát. Kézzel sodort csigát is szereztem bele.
Feladom este s levest a harsány társaságnak, látom, hogy egyik előkerít a hátizsákjából valami förtelmes kapcaszagú sajtot, és reszeli bele a drága jó húslevesbe.
Valószínűleg morcosan nézhettem, mert a kollégák élénken pislogtak, hogy mikor kell lefogni...
Na, ezután főzzön nektek "ungarise húslevest" a jó macskaevő édesanyátok!
Értem én, hogy ízlés, de azért egy határt tartsunk...
:DD Nyilván. De ezt a levest én főztem és az utolsó pár falattal kóstoltam meg tejföllel :) Nem volt szörnyü,de elég volt.
A paradicsomleves "tuningolást" még anno a nagyapámtól tanultam ,szeirntem az nagyon finom .
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!