Húslevesbe ha tejfölt rakok az milyen lesz?
Szerintem nem illene bele tejfölös íz.
Káposztalevesekhez jó, vagy amiben van az is, pl. borscs, de egyéb leveshez nem.
Nem csak káposztás levesekbe jó a tejföl.
Példának okáért én a tárkonyos ragulevest tejföllel csinálom, nem tejszínnel - és az tulajdonképpen csirkeleves tejföllel meg tárkonnyal - igaz, savanyítani is kell citromlével.
+ Ezen kívül is vannak tejfölös levesek, bab, krumpli, karfiol stb.
Egy történet.
Anno olasz vendégvadászok kértek estére "igazi ungarise" húslevest.
A lelkem beleadva összeraktam házi tyúkból, marhából, sertés csontból, tél lévén aranyáron vásárolt friss zöldségekből egy valódi eszenciát. Kézzel sodort csigát is szereztem bele.
Feladom este s levest a harsány társaságnak, látom, hogy egyik előkerít a hátizsákjából valami förtelmes kapcaszagú sajtot, és reszeli bele a drága jó húslevesbe.
Valószínűleg morcosan nézhettem, mert a kollégák élénken pislogtak, hogy mikor kell lefogni...
Na, ezután főzzön nektek "ungarise húslevest" a jó macskaevő édesanyátok!
Értem én, hogy ízlés, de azért egy határt tartsunk...
:DD Nyilván. De ezt a levest én főztem és az utolsó pár falattal kóstoltam meg tejföllel :) Nem volt szörnyü,de elég volt.
A paradicsomleves "tuningolást" még anno a nagyapámtól tanultam ,szeirntem az nagyon finom .
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!