Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Főzött már valaki Himalája sóval?

Főzött már valaki Himalája sóval?

Figyelt kérdés

Több kell belőle, mint a közönséges konyhasóból? Más az íze?

Tényleg egészséges?

2012. okt. 8. 15:54
 1/6 anonim ***** válasza:

Én mindig azt használok. Talán egy picit kevésbé sós, mint más sók, de nem tapasztaltam túl nagy különbséget, ízben sem.

Viszont amióta ezt használom kevésbé kívánom a sót, ami jó jel, mert ezek szerint nincs hiányom ásványi anyagokból és nem fogyasztok indokolatlanul sok sót.

Néha, ha nagyobb szemű a só, akkor látszik, hogy vannak benne más ásványok is. Ezért apróra őrölve kell fogyasztani, mert egy nem víz oldékony ásványra ráharapni nem nagy élvezet.

Én egyébként szeretem. Tényleg csak ezt használom, mindenre.

2012. okt. 8. 16:25
 2/6 anonim ***** válasza:
mi is azt használjuk és nekem az íze jobban ízlik mint s simáé! nekünk bevált
2012. okt. 8. 18:19
 3/6 doboszoli ***** válasza:
58%

Szerintem parasztvakítás.

A só, legyen az bármilyen, nátrium-klorid.

2012. okt. 8. 19:29
 4/6 mustafa33 ***** válasza:
TV-ben láttam a bányászatát, hogy kik és hogy. Kösz, nem kérek belőle.
2012. okt. 9. 00:21
 5/6 anonim ***** válasza:
Doboszoli tévedsz, mert a só sok minden lehet, a közönséges konyhasó valóban NaCl, de só lehet lehet kálium-klorid, különböző szulfátok stb. Most nem akarok a kémiai fogalmakba belemenni. Mivel az összes kősót bányásszák, a nem himalájait is, ezért abban lehetnek különböző ásványok is, főleg ha nem finomítják, tehát nem oldják ki a kőzetből, hanem egybetörik és kész.
2012. okt. 9. 09:12
 6/6 doboszoli ***** válasza:

Lehet, hogy tévedek, nem néztem utána. De!

Konyhatechnikai szempontból a só származása, összetétele,

"secko jedno".

2012. okt. 9. 19:20

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!