Mivel kenjem ki a kuglof format, es hany fokon süssem, hogy ne égjen oda és hogy szépen elvaljon a formatol ha ilyen formám van?
Figyelt kérdés
háromszínü pudingos kuglofot szerenék sütni.
* Automatikusan eltávolított tartalom.
2009. aug. 4. 18:48
2/7 anonim válasza:
Nekem legjobban bevált,hogy a vajat,vagy margarint felolvasztom.Egy kenőtollal jól kikenem mindenütt.Utána beszórom liszttel,jólk körbeforgatom,és a felesleges lisztet kiöntöm belőle.Így mindig kitudom borítani a kuglófot.Van amikor liszt helyett darált diót használok.
3/7 anonim válasza:
Ez a darált diós megoldás nagyon csábító. Majd kipróbálom én is. Kösz a tippet!
4/7 anonim válasza:
Újra olvastam a kérdésedet.és látom,hogy a sütéssel is van gondod.A sütőt melegítsd elő,és kb 180-200 fokon süsd.A sütő aljába tegyél egy edénybe egy kis vizet párologni.Akkor jó,ha a közepére szúrt hurkapálca,kötőtűre nem ragad rá a tészta.Ha esetleg a teteje nagyon pirul,és még nem sült meg a tészta,tegyél a tetejáre egy papírt,akkor nem ég meg.
5/7 A kérdező kommentje:
Nagyon szépen köszönöm mindenkinek a válaszokat.Aranyosak vagytok!
2009. aug. 5. 12:00
6/7 anonim válasza:
Én zsemlemorzsával vagy háztartási keksz morzsával szórom ki kenés után. Ha nincs vaj olaj is megteszi, csak vékonyan kell kenőtollal, kézzel kikenni. Sütit mindig várd meg míg kihűl és csak azután borítsd ki!Nem kell a legnagyobb hőfokon sütni, én mindent közepesen sütök és előmelegítettbe tolok.
7/7 anonim válasza:
Épp most sütöm. Nekem sajnos nincs kuglóf formám, így úgy oldom meg, hogy konzerv dolozt le alufóliázok, megkenem margarinnal, lisztbe mártom, majd a kerek tortaformát is ugyan így. 10 percig 20 fok fölött, 45 percig 180 fokon sütöm.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!