Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Össze kellene ütni valami jó...

Össze kellene ütni valami jó kis vacsit, de nem tudom mi legyen az?

Figyelt kérdés
Párom anyuja vidékre utazott,így most én főzök:) van a hűtőben kaja,de azt úgy sem esszük meg.Ami van itthon,krumpli és nokedli tészta.Hozzávalókat tudok venni! Vmi recept? Csak ne linket mert telórol vagyok:( köszi puszi.
2012. okt. 3. 16:52
 1/6 anonim válasza:
Nehéz vagy könnyű receptet szeretnél? Mert mondjuk én az illatos omlós csirkét ajánlanám, de az egy kicsit pancsos. Mondjuk két főre 30-40 dkg csirkemellet vennék. A bundát úgy kell elkészíteni, hogy: 3 tojásfehérjét felversz kézi habverővel 5 ek étkezési keményítővel vagy kukorica liszttel + adsz hozzá sót és borsot . A csirkét csíkokra vágod, be lisztezed őket, megforgatod a panírban és forró olajban kisütöd. Mellé csinálhatsz krumpli pürét, vagy rizst. Mivel ugye marad 3 tojás fehérje, abból én fánkot szoktam csinálni. Vagy csörgét vagy simát.
2012. okt. 3. 17:03
 2/6 anonim válasza:
sárgája marad :) Nah szóval abból kell csinálni a fánkot.
2012. okt. 3. 17:04
 3/6 A kérdező kommentje:
Ezt amúgy is meg akartam már csinálni köszi.Most vmi egyszerűbbre fókuszálok:)
2012. okt. 3. 17:12
 4/6 anonim ***** válasza:

egyik kedvenc vacsis kajám: sajtmártásos tészta.

mártás: kis vajon megpárolok egy fej vöröshagymát apróra kockázva. Mikor már üveges, hozzáadok 4 gerezd (vagy 2 duci gerezd) fokhagymát. erre jön 1 kanál liszt, és ezt lassan kevergetés mellett felöntöm tejjel. (nem tudom mennyi, de legalább fél liter). Amíg felforr, kevergetem, és teszek bele sót, borsot, szerecsendiót. Aztán mikor forr, beleteszek kb 100/150 g reszelt trappistát, és megvárom hogy elolvadjon. Ezt kell kifőttésztára tenni. Még jobb, ha van rá pirított szalonna, de nem muszáj

2012. okt. 3. 17:24
 5/6 anonim ***** válasza:

Vegyél egy kis májat (két főre max. fél kg. is elég) és csinálj resztelt májat (úgy mint a pörkölt), főtt krumplival, vagy ha kirántod jó lesz sült krumplival is, ekkor még esetleg egy kis tartárt is készíthetsz hozzá.

Gyorsan kész van.

2012. okt. 3. 17:35
 6/6 Penszy ***** válasza:
karfiolpörkölt nokedlivel nyami.ha ez a választásod írj és ha nem tudod a receptet leírom
2012. okt. 3. 17:57

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!